[獨家]天空體育:有歐超聯參賽球隊高層流出董事會會議內容

608 回覆
230 Like 25 Dislike
同fifa uefa 反枱
FIFA uefa 就禁參賽
佩狗唔會將個餅分比其他人

仲有邊隊肯踢一年貨仔esl之後等散班?
歐足協同國際足協太corrupt先有人支持,其實根本係same shit ,我唔介意搞到兩敗俱傷重煉
但暫時睇唔到兩邊任何一方想讓步
好多傻鳩真係當班人係正義之師同改革者
個永續制度咁戇鳩都支持得落
成日話班球員會攰乜乜柒柒,做埋啲球員既代言人
班球員根本都唔鍾意,係冇say啫
踢個個唔讚成,教練唔讚成,local球迷唔讚成
同林鄭月娥一樣,民意?乜黎?
個十幾隊就係唔想有升降
永續就係確保佢地既收入
而家無歐聯踢就一定蝕錢咁濟
尤其係英超 每季都有兩隊無份踢
班有錢佬講明預左大部份人都反對都要照推
又有人放風話經濟效益考慮優先於體育競爭
都竟然咁多連登仔撐我真係估唔到
係呢年疫情影響
以往有週邊+門票+獎金+贊助+轉播費
最有資格表達意見就係12大會的本土球迷
而家又無話唔踢聯賽 咪又係WEEK IN WEEK OUT
咪又係 一9樣
12隊既球迷會都出哂信反對
如果12大會本土球迷夠團結或者有彎轉
好彩海外球迷無乜say
見到連登咁多人撐我驚其他海外國家(中東泰國個d)都係
一係非黑即白,以為反UEFA等於要撐呢壇垃圾
一係就根本唔明咩係足球,以為足球就係24個球星一齊踢波
根本大部分強強對踫都係悶到仆街
今年最有娛樂性個隊明明係列斯聯
足球冇左passion睇黎托柒
簡單,嚟香港薯仔田踢
咁你咪睇番英超 列斯聯 ,又唔會執粒
多左球會可以打歐聯,好事
原先UEFA諗住開多四個位
而家多多十二個位
係呀我會呀
大家都冇say,不過我唔會為左反UEFA,走去幫班美國吸血鬼含撚
永續10幾隊既垃圾league你慢慢欣賞
你係果隊就ban
700萬人有幾多人真係會穩定地入場睇本地波
1萬人都無 完全同英國歐洲果種幾乎全民都識嘅風氣根本唔一樣
你幾時見美式體育會有次級聯賽
唔係幫住球會,但球員踢完歐國盃都可以轉會到非ESL 球會,程序上好似怪怪咁。
所以佢地攬炒,幾好
老細唔講錢同你講真愛?
UEFA都係講錢啦
如果連呢d中遊球會都支持ESL,就唔會要返去打第5組別架啦,會係ESL同本土聯賽同時進行,只有歐聯執柒。
試下搞歐超,肯定俾球迷杯葛,到時睇下點搵錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞