[獨家]天空體育:有歐超聯參賽球隊高層流出董事會會議內容

608 回覆
230 Like 25 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=SigvDl14tAU
重點:
並非董事會全部成員一致通過參加歐超聯的決定
球會班主為最大推手
球會班主早知會受各方反對,但強調賺錢才是首要任務,其他與足球運動相關的因素皆屬次要
若足協當真禁止隊中球員參與其他比賽(本土聯賽、歐冠、國家隊),球會班主樂見其成,令隊中球員只能亮相歐超聯
若本土足協容許本土聯賽歐超聯雙軌,球會班主認為優先權會是歐超聯,本土聯賽將會派出二隊
有班主聲稱不介意為了歐超聯而令球隊全面踢出英超賽會
儘管在英超投資多年,美國班主如格拉沙等人,仍然不明白為何要有升降班制度
想知邊個
格狗
我屌你老母
快啲全家生癌
美國狗唔識足球就返去玩NBA啦
美國佬真係翻去打藍波啦
美國佬返去玩玩具啦
撐uefa果班都on9
雖然我支持搞鳩UEFA
但美國佬都係死返去搞玩具搞美式足球搞棒球把啦
咪撚搞死足球
撐嗰班人仲話呢啲係不畏強權、足球會更好睇etc
睇完呢段片 更加相信一旦成事 足球運動就會沒落 全面地商業化
狗咬狗骨
撐嗰班人仲講到自己喺道德高地咁
依家潛到深過地底泥
而家國際足協變左lesser evil
根本就係建立另一個更可恥既霸權
我就真係撐唔落利申 鍠
歐洲運動NBA NFL化
強調賺錢才是首要任務,其他與足球運動相關的因素皆屬次要

而家都係純商業聯賽黎架啦
消息人士講乜都得架啦
學撚埋TVB咩有消息認為個D撚野
唔係話咩 雖然而家係霸權 但成個架構仲係完善,而家一出ESL連本土聯賽都會冧檔
NBA隊隊一撚樣
成班為咗永續自己利益走去玩小圈子
有咩資格講不畏強權
老實講依件事上全世界球迷名宿90%以上都屌,支持度仲低過777民望
點解會咁壓倒性咁屌?因為有少少正常智商都知on9

而連登竟然可以55波,基本上都反映左香港人或者起碼連登仔既民智
咩足球革命
真係冠冕堂皇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞