[耳機撚] 討論香港各大耳機店 (20)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
仙水座配咩dap好
聽開rock bass重 jpop
AK junior $978
入唔入得過?

邊間978?

宜家間間都係啦

有無人試過用 AK junior 當電腦 DAC 用?效果如何?

睇過review話唔兼容mac機
仙水座碗配咩dap好

換左dorado先
手提用緊dpx1,想買部家用枱dac amp一體機係屋企聽大耳同動圈,巴打們有無建議?不值3000,有usb in最好
想有平衡輸出,因為試過dpx1 2.5平衡聽動圈同3.5比好好多
定係買部二手mojo好?thanks

Fostex hpa4bl

Fit budget, usb in , Dac amp一體
XLR平衡output

重有得賣?

第一代A4就話冇啫
呢部後繼機舊年先出

上網睇評語好似唔錯

$3000要平衡輸出係得呢部
5千就多好多選擇
pioneer u05
schiit jotunheim
gustard a20h
queststyle cma400i
仙水座碗配咩dap好

換左dorado先

未玩過圈鐵
仙水座配咩dap好

聽開rock bass但用仙女?
仙水座碗配咩dap好

換左dorado先

未玩過圈鐵

dorado比仙女岩聽rock好多
bass同動態都好仙女一大截
player可以試下opus#3
岩岩減價 $5000樓下
今日試完xdp-30r, 用黎聽band sound 真係一流,唔太暖,動態好,中頻唔會過厚,爭少少即刻俾錢入手...
仙水座碗配咩dap好

換左dorado先

未玩過圈鐵

要去試下
本身部dx200放左 拎部手機V10試耳機
會唔會好on9
仙水座碗配咩dap好

換左dorado先

未玩過圈鐵

要去試下
本身部dx200放左 拎部手機V10試耳機
會唔會好on9

你叫佢俾埋你試opus3咪得囉
Jomo Audio 耳機係咪公價到到都一樣價錢

公價大約幾多?

公價大約幾多?

J4好似5千

公價大約幾多?

J4好似5千

依隻唔清楚 因為唔係入手J4

公價大約幾多?

J4好似5千

你用邊隻?
買HA-FX850 定係FINAL HEAVEN V AGING好

一個好重一個好輕, 好極端

利申: 用緊FX1100 重到戴一陣就唔想戴

15400yen玩買左過2手HA-FX850同一隻Sora耳機
It03係日本買會唔會平啲?

公價大約幾多?

J4好似5千

你用邊隻?

一隻叫 pretty little beast
https://www.audeze.com/products/lcdi-series/lcdi4-ear-headphone
2495....依隻咩恐怖野黎

又係平板
有冇人隻ve 個模唔fit?

VE4 refit左3次
但個fitting都係唔夠隻334帶得咁舒服,個模睇落細左
早2日同個同事傾開原來佢隻VE6都唔fit,但佢無返去refit
DT 770 pro 80ohm 伏唔伏?
有冇人隻ve 個模唔fit?

VE4 refit左3次
但個fitting都係唔夠隻334帶得咁舒服,個模睇落細左
早2日同個同事傾開原來佢隻VE6都唔fit,但佢無返去refit

Refit 洗唔洗錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞