[耳機撚] 討論香港各大耳機店 (20)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
比你地講仙女講到心郁郁 想問下ie800升仙女好唔好 ie800個bass正 但係覺得唔多夠清
利申新手 唔好屌咁大力

除非你鐘意動鐵果重「清」既bass 唔覺ie800既bass會輸目前既高度動鐵。
bass都有分好多種,唔好當左會散既bass係蒙

sor巴打 係我寫唔清楚 我覺得ie800 整體唔夠清 得個bass正

其實ie800個bass真係好難被動鐵超越
你要有佢個bass但整體要清,除非上好勁果堆動鐵,雖然講分析同人聲仙女都贏,但聽開ie800一定聽唔返仙女個bass,因為我覺得佢接近冇

好勁嘅動鐵係咪得Earsonics個啲 因為唔係幾想上cm

Earsonic好似都唔係bass出名 jh16唔知有冇iem,ak果對動圈好似都幾清幾好

如果k3003呢
想問UE900S換乜線好..1000內
用DISCMAN聽歌..人聲同BASS..
定換其他耳機好
五舊水淘左條銅銀混編4.4線mm線,但總覺得有伏,未送黎但想出旺角買多條
定換其他耳機好

成隻換

利申:900s用家,準UE7 Pro用家
比你地講仙女講到心郁郁 想問下ie800升仙女好唔好 ie800個bass正 但係覺得唔多夠清
利申新手 唔好屌咁大力

除非你鐘意動鐵果重「清」既bass 唔覺ie800既bass會輸目前既高度動鐵。
bass都有分好多種,唔好當左會散既bass係蒙

sor巴打 係我寫唔清楚 我覺得ie800 整體唔夠清 得個bass正

其實ie800個bass真係好難被動鐵超越
你要有佢個bass但整體要清,除非上好勁果堆動鐵,雖然講分析同人聲仙女都贏,但聽開ie800一定聽唔返仙女個bass,因為我覺得佢接近冇

好勁嘅動鐵係咪得Earsonics個啲 因為唔係幾想上cm

Earsonic好似都唔係bass出名 jh16唔知有冇iem,ak果對動圈好似都幾清幾好

如果k3003呢

akg唔係玩低音,好似係
邊到會有sony wm1a 4.4mm 既保護塞?
定換其他耳機好

ue900s dog no fk
定換其他耳機好

成隻換

做乜升左grade
五舊水淘左條銅銀混編4.4線mm線,但總覺得有伏,未送黎但想出旺角買多條

$500。4.4
唔洗覺得都知係人十

$500。4.4
唔洗覺得都知係人十

im03 換左條銅線 650蚊 由3.5轉2.5mm dpx1
已經好聽過原本果條好多
定換其他耳機好

成隻換

做乜升左grade

錢多洗唔曬
Sd2升黑黃雀人聲方面會唔會好左?
想問下八絞點織最靚?

主要聽 梁靜茹 衛蘭 五月天
大家多唔多買SACD,邊到會多?

唔同味,自己試

唔同味,自己試

人聲圓潤啲 冇咁單薄
邊到會有sony wm1a 4.4mm 既保護塞?

推一推
試聽咗535, 846都鐘意,見好多人話shure狗也不屌,有冇啲同846似嘅平價推介
試聽咗535, 846都鐘意,見好多人話shure狗也不屌,有冇啲同846似嘅平價推介

IE800 K3003

依家係你聽定人地聽

IE800 K3003

一係加少少錢上VE6XC

IE800 K3003

ProPhile 8
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞