[耳機撚] 討論香港各大耳機店 (20)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
岩先試左846
點解同215無咩分別
岩先試左846
點解同215無咩分別

未至於差到咁下話
岩先試左846
點解同215無咩分別

未至於差到咁下話

邊有咁過份
岩先試左846
點解同215無咩分別

未至於差到咁下話

邊有咁過份

雖則846都垃圾
但都未至於冇分別啩
岩先試左846
點解同215無咩分別

除左木耳外,應該無解悉

就算係sound source差,format差,都唔會聽唔出有分別

PS,2隻都用過
部水貨ONKYO X1 插頭位好鬆 有無邊度有得整

自己買AB膠/UV膠痴

用緊膠紙
有冇人隻ve 個模唔fit?

除左justear(因為無乜聽到人講造),我無聽過一間cm廠係完全無人refit過的
跌耳機 須便升級 點睇n3ap?
用iPhone 推 聽開band

n3ap正呀,試過啱就買吧

太大舊 不了

0隔音
點睇FiiO i1 http://fiio.cn/products/77

fiio啲野…係無選擇之下都還可一用嘅
不過呢隻未試過

試唔試um martian? 加幾百咋

Um 我上price睇都要6千

定係要去店問價?

上網睇唔準,去鋪問會平d

咁知唔知邊間舖出名平?

好似得dxa,右店有賣,dxa睇下你R唔R到平d

Thx 聽日去睇下 想問下仲有冇啲咩推介一定要試聽咁?

Sd2

呢邊旺角邊到有得試 聽日出去

金聲有demo
小弟有條 Whiplash Twag v3 LITZ,2.5mm頭的,都幾鍾意。但最近買左黑磚,其實用轉插都ok,但心思思想買條 4.4mm 頭的。試過幾隻同價位嘅線,始終覺得無條好過whiplash。去過 Rxxxt Sxxp Axxxo,佢地都唔推whiplash了,無4.4頭。

請問而家要買whiplash 是咪只可以上網買等佢兩個月送貨?

改頭

但我有另外一部機係 2.5mm 頭的

BTW,改頭會唔會影響音質?去邊度改信得過?

上網訂囉咁
之前用mode eq壞左,幾鍾意聲但覺得隔音麻麻。
想買返隻差唔多價既耳機 有無推介?
想試下mc5,又搵唔到地方試。
215又覺得死chur低音唔好。
唔該

mc5 mingo好似有?
拎個耳機去玩命 試下含鉛改模好唔好

點解唔賣左佢買過隻新嘅
求推薦幾款耳機試 筆真1000左右
聽古典鋼琴獨奏 結他獨奏多
用手機聽 音源通常係CD 入iTunes
主要出街搭車聽 想隔音好d

rha? 其實我麻麻地rha,不過隔音好似算ok嘅
mc5 聽呢啲都應該啱不過電話要試試
一係就搵返ath個啲im50/70/ls系列
倒耳模邊間好

間間都有人試過要refit,都係睇彩數吧
我之前係聽健造開,都ok
小弟有條 Whiplash Twag v3 LITZ,2.5mm頭的,都幾鍾意。但最近買左黑磚,其實用轉插都ok,但心思思想買條 4.4mm 頭的。試過幾隻同價位嘅線,始終覺得無條好過whiplash。去過 Rxxxt Sxxp Axxxo,佢地都唔推whiplash了,無4.4頭。

請問而家要買whiplash 是咪只可以上網買等佢兩個月送貨?

改頭

但我有另外一部機係 2.5mm 頭的

BTW,改頭會唔會影響音質?去邊度改信得過?

小修小寶新番左ediolic 4.4 頭,位置、開放時間可以自己google /facebook 搵,搵佢做過幾次野,都ok的。

理論上,頭既物料、焊線用既錫都會影響聲音,但我覺得真正聽到既分別好細,或者買條2.5轉4.4既轉插,咁就咩都唔洗改。

早兩日走咗上去dma試野
sale推咗隻akg n40比我
聽完覺得幾正
但係2千尾又未有player玩
搞到有少少猶豫
各位巴打有冇咩意見

我淨係買過rha既cl1 ,暫時印象唔錯。聲音質素唔錯,有細微位好似耳掛位、插頭加彈弓令佢襟用d都係唔錯既設計。

我淨係買過rha既cl1 ,暫時印象唔錯。聲音質素唔錯,有細微位好似耳掛位、插頭加彈弓令佢襟用d都係唔錯既設計。

ma750用家表示幾抵玩
低音實得嚟分析力又唔錯
星際有啲鋪好似八百有找
新手問,係電話用開moov 聽歌
想加個rha dacamp L1, 再用 CL750
定係有其他amp 介紹
因為行過星際問,話電話推唔郁隻CL750
而家用緊iphone 加ma750, 幾鍾意rha 既聲
新手問,係電話用開moov 聽歌
想加個rha dacamp L1, 再用 CL750
定係有其他amp 介紹
因為行過星際問,話電話推唔郁隻CL750
而家用緊iphone 加ma750, 幾鍾意rha 既聲

未玩過dacamp l1,估計都未必推盡cl750,但最起碼同牌子會夾聲先,其他手提amp都未必玩得掂。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞