[耳機撚] 討論香港各大耳機店 (20)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
比你地講仙女講到心郁郁 想問下ie800升仙女好唔好 ie800個bass正 但係覺得唔多夠清
利申新手 唔好屌咁大力

除非你鐘意動鐵果重「清」既bass 唔覺ie800既bass會輸目前既高度動鐵。
bass都有分好多種,唔好當左會散既bass係蒙

sor巴打 係我寫唔清楚 我覺得ie800 整體唔夠清 得個bass正

其實ie800個bass真係好難被動鐵超越
你要有佢個bass但整體要清,除非上好勁果堆動鐵,雖然講分析同人聲仙女都贏,但聽開ie800一定聽唔返仙女個bass,因為我覺得佢接近冇

好勁嘅動鐵係咪得Earsonics個啲 因為唔係幾想上cm

Earsonic好似都唔係bass出名 jh16唔知有冇iem,ak果對動圈好似都幾清幾好

t8ie mkII 想再清/中性少少可以試埋xelento,不過唔知non-remote版賣晒未,DMA上個月都好似重有得試
收部dp-s1
Tg : aboywithshadow
岩先去試左hk handmade D線
又幾唔錯喎 價錢又唔貴

造功:土砲level
價錢:平果堆可以俾215果個range換線開心下,貴果堆我買大廠好過
聲:我寧願唔換
各位師兄你地好
今日買左隻marshall monitor bluetooth,
但發覺d聲唔夠大聲
本身用iphone用sony earphone聽,想問下會係咩問題定係要隻靚d既player?
謝謝!

考完final 自己整返條2.5 balanced 比仙女用
買左toxic cable隻silver poison線自己整
各位師兄你地好
今日買左隻marshall monitor bluetooth,
但發覺d聲唔夠大聲
本身用iphone用sony earphone聽,想問下會係咩問題定係要隻靚d既player?
謝謝!

出番去啦
有冇人知道邊到有IE80嘅升級線? 我條原線爛爛地
雜食黎講ue 7 pro係咪最平選擇? (高中低各一)

打錯野唔好意思

各位巴打你地好
但發覺d聲唔夠大聲
謝謝!
用左一排 fiio x1 ii
而家想買部好少少既 用黎聽歌
2千蚊左右有無咩好介紹?

再儲多少少先 起碼3k先有升級感

30R
日森賣1900

上網睇睇先!? 好用嗎
我只知道黑磚好多人用 但實係貴野

岩岩上網查完 播到DS DSF呢類 高音質野wo

唔要ANDROID就30R , 要就300R
日森好似做緊27XX
唔知完左未

dps1 唔考慮?

岩岩上網睇左日森 XDP-30R 2千1左右 聽講浮動格價

無論是Onkyo rubato DP-S1或者Pioneer Private XDP-30R,基本上是同一部DAP,只是換上不同外形設計、不同介面同品牌名稱 (蘋果NEWS睇返黎)

咁我應該都係會買 XDP-30R, 再諗清楚仲有無其他選擇先~
用緊 Fx850 就壞想換 nova 值唔值
最近想買Hifiman re600 ,想問吓各位巴打對佢評價點?
好似就出銀雀 10單 賣15000-16000
雜食黎講ue 7 pro係咪最平選擇? (高中低各一)

你個名
我想問係大阪邊到買 dpx1a平?

大陸廠不如買um

大陸廠不如買um

mason 都係賣13k左右,隻銀雀真係進取左少少

大陸廠不如買um

皮半野要數到幾後先會買佢?

大陸廠不如買um

皮半野要數到幾後先會買佢?

我未試過 不過相信有排都未到佢
各位師兄你地好
但發覺d聲唔夠大聲
謝謝!

出番去啦

380SS
想訂條純銀線,有沒網介紹
用左一排 fiio x1 ii
而家想買部好少少既 用黎聽歌
2千蚊左右有無咩好介紹?

再儲多少少先 起碼3k先有升級感

30R
日森賣1900

上網睇睇先!? 好用嗎
我只知道黑磚好多人用 但實係貴野

岩岩上網查完 播到DS DSF呢類 高音質野wo

唔要ANDROID就30R , 要就300R
日森好似做緊27XX
唔知完左未

dps1 唔考慮?

岩岩上網睇左日森 XDP-30R 2千1左右 聽講浮動格價

無論是Onkyo rubato DP-S1或者Pioneer Private XDP-30R,基本上是同一部DAP,只是換上不同外形設計、不同介面同品牌名稱 (蘋果NEWS睇返黎)

咁我應該都係會買 XDP-30R, 再諗清楚仲有無其他選擇先~

暫時fw 都好似有啲bug, 例如冇gapless, 都係睇定啲先
聽講30r 係重impact, dps1 係重details
各位師兄你地好
但發覺d聲唔夠大聲
謝謝!

出番去啦

380SS

380SS?
頭戴式耳機有咩介紹,大約$1.5k 至2k
三頻平均就可以,唔洗太突出
頭戴式耳機有咩介紹,大約$1.5k 至2k
三頻平均就可以,唔洗太突出

講漏左係屋企用,最好係有線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞