[耳機撚] 討論香港各大耳機店 (20)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
有冇聲底同dp x1a相似,但更好聲既player推介?
覺得p2音染太少,ak調音太柔,kann把聲硬朗返d但唔夠x1a好聽

Ak380
聽日尖沙咀個音響展有無巴打去?
去訂64既cm會唔會伏
定等black fri抵啲
去訂64既cm會唔會伏

你等到緊係等 抵好多
不過有排姐
想問下玩耳機玩到咩級數(或者去到幾多錢)先會考慮買player黎玩
或者咁講 用平耳機係咪就算比部player你去聽其實同用電話聽係無分別?
申利:新手 只係用緊LS70

幾時有閒錢咪幾時考慮

咁幾時先會去買player定allin曬落去耳機到就算

衝左隻自己鍾意既耳機 聽慣左 有需要咪再加dap

係我既角度即係allin耳機先啦
有無巴打放creative aurvana platinum
tg https://t.me/Water64
去訂64既cm會唔會伏

你等到緊係等 抵好多
不過有排姐

咩展?
去訂64既cm會唔會伏

你等到緊係等 抵好多
不過有排姐

咩展?

Lets go個fb page日日提果個😏
有冇聲底同dp x1a相似,但更好聲既player推介?
覺得p2音染太少,ak調音太柔,kann把聲硬朗返d但唔夠x1a好聽

Ak380

出新機之後是咪會大劈價?
最近諗緊對IM03換唔換線 player用緊dpx1 想換銅鍍銀
而家買ak300會唔會好不智
lm
想問下$1500內 headphone有咩推介
睇中左Hifiman HE400i, AKG 712pro
邊款好d
用緊dpx1a+全想ha2耳擴

he400i>k712

岩岩睇左d資料,我個組合應該推唔郁k712pro
he400i 香港有冇行貨呢

我淨係見過dma有he400s
i唔知 不過你1500筆直都應該係想淘寶架啦?

考慮下儲多少少he400s
或者去試下先

thx 兩位巴打
放假出去玩下兩隻先
睇岩應該再淘

買外型襯衫 個價位都ok
想問下玩耳機玩到咩級數(或者去到幾多錢)先會考慮買player黎玩
或者咁講 用平耳機係咪就算比部player你去聽其實同用電話聽係無分別?

幾時有閒錢咪幾時考慮

我本來用左好多年既um1
有次買左新耳機插電話,覺得仲唔好聽過um1 問同事借左部DAP試下,一試就入坑
有冇巴打推介下ANDROID介面既DAP
又想用KKBOX又想DL無損
但係筆直有限
大約2,3 千

用緊X5II+IE80
想升升級
FXA7+2.5MM升級線
係DAP果到有D頭痕
DP-X1A好似太醜
巴打們會有咩推介
筆直6000內

無研究咁多部呀 但買嘢俾女人,都係要佢合眼緣,我俾部AK70 佢睇,佢都話大部

不過無啦啦俾你話打手,我覺得好慘

1K 留下,部 AK Jr 係幾吸引
我都忍唔住買咗部
AK 咁鍾意大減價散貨尾
我好難會用正價買佢啲機

AK 的markup不嬲都高到喊,我前後買過四部AK 機

三部都係佢清貨半價以下先入手

AK JR $998係咪買得過?

因人而異啦

我覺得抵玩的

當我早兩年買Fiio X1都要998時,JR係抵屌的

我fd由X1 換Jr 佢話聽多咗detail,有層次咗

不過利申我無試過Jr

我就送都唔用,部機介手,lag過國產機,聲唔特別好,會揀a35

整體嚟講A35完勝Ak jr啦

Sure

幾時有閒錢咪幾時考慮

我本來用左好多年既um1
有次買左新耳機插電話,覺得仲唔好聽過um1 問同事借左部DAP試下,一試就入坑

有時都幾掛住um1既聲
但你要我咁貴買隻番來慢慢 run 我又唔想

其實um1用靚啲嘅dap嚟推都唔差
CKR100 好撚正
去訂64既cm會唔會伏

你等到緊係等 抵好多
不過有排姐

咩展?

會去
去訂64既cm會唔會伏

你等到緊係等 抵好多
不過有排姐

咩展?

Lets go個fb page日日提果個😏

個展賣野會平D?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞