[耳機撚] 討論香港各大耳機店 (20)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
DMA先真
之前聽人講話金聲d嘢貴,今日親身領教到

隻E700M賣999,問佢咁貴又唔出聲

隔離舖又係list price 999, 問佢幾錢,佢話實價800

重有人去金聲買野既咩

我一般少出星際買嘢

去灣電唔係幫襯let's go就係 D咩C

letsgo 好貴

隔離舖又係list price 999, 問佢幾錢,佢話實價800

重有人去金聲買野既咩

我一般少出星際買嘢

letsgo 好貴

咁邊度抵?

港島返工多數去灣電買

重有人去金聲買野既咩

我一般少出星際買嘢

letsgo 好貴

咁邊度抵?

港島返工多數去灣電買

多數星際同埋信和
有冇巴打用緊onkyo granbeat 當電話用?
有咩評語
本身用緊215 諗住換im03點知冇貨
最後比多小小買ve5

比多少少係比多個0

比多少少上ve系列

屌那星我日日叫人畀多少少估唔到真係有

Btw有冇耳機盒推介

eBay 又平又靚
求問,想問相中個耳機係咩型號呀

kef m500
想問下$1500內 headphone有咩推介
睇中左Hifiman HE400i, AKG 712pro
邊款好d
用緊dpx1a+全想ha2耳擴
求問,想問相中個耳機係咩型號呀

kef m500

Ming仔
邊款好d

he400i>k712
邊款好d

he400i>k712

岩岩睇左d資料,我個組合應該推唔郁k712pro
he400i 香港有冇行貨呢
邊款好d

he400i>k712

岩岩睇左d資料,我個組合應該推唔郁k712pro
he400i 香港有冇行貨呢

我淨係見過dma有he400s
i唔知 不過你1500筆直都應該係想淘寶架啦?

成功荼毒老婆
我想問onkyo granbeat 同dpx1a 有咩分別
除左granbeat係電話外?

你去試聽下 聽得出有分別就有 冇就冇囉
但係個UI流暢度cmx1屌打x1a
有冇巴打可以講吓
campfire audio VEGA / ANDROMEDA仙女 / DORADO / LYRA II
呢四隻耳機最適合播咩類型既音樂

你去試聽下 聽得出有分別就有 冇就冇囉
但係個UI流暢度cmx1屌打x1a

音質黎講 呢個價位 x1a係霸主
UE CM 做緊優惠 送900S

整得cm都唔會用900s啦

傻嘅,俾你refit個時用的

2星期前先訂咗UERR.
都未收到就有優惠

UERR 聽感如何?

唔知 都未有得拎
5月7號訂, 我諗最快都要下星期或者下下星期先有

有試對universal fit 老實講我覺得麻麻地
treble roll off有點大,其他ok
但聽聞CM版會好啲 所以都試下
以前用開UERM,覺得好正
但上年跌左

同場加映, 前日係淘寶見到幾平(1160人仔)
淘咗嚟玩下 今日收到 無想像中咁好
都係鍾意我隻LCD-2多啲

he400s好聽同好推過he400i, 我覺得

2星期前先訂咗UERR.
都未收到就有優惠

UERR 聽感如何?

唔知 都未有得拎
5月7號訂, 我諗最快都要下星期或者下下星期先有

有試對universal fit 老實講我覺得麻麻地
treble roll off有點大,其他ok
但聽聞CM版會好啲 所以都試下
以前用開UERM,覺得好正
但上年跌左

同場加映, 前日係淘寶見到幾平(1160人仔)
淘咗嚟玩下 今日收到 無想像中咁好
都係鍾意我隻LCD-2多啲

我用開RM試隻RR Demo真係完全接受唔到
高頻Roll off太勁食左好多空氣感

下面果隻hifiman 幾岩我口味
不過上面舊野好夾頭

反而我唔係覺得夾頭, 我係覺得兩個cup seal 得唔好 好鬆

聲黎講其實有啲似無咁好聽既HD800
主要係高頻太多peaks, 聽得耐好辛苦

呢點我覺得he400s好不少

隻ie800唔見左

我想執

點解個post成日見到有人跌耳機一頁裡面都有2個1個跌ie800,1個跌UERM其實真係咁易跌架咩比人偷就話啫

好易跌的 我都唔知係邊度跌 lol
有可能係係街放低左唔知邊度 執野跟著午記得拎

我自己啲耳機唔會放係耳仔或者耳機盒以外嘅地方
一除就一定要放返入盒再放入背囊
有冇巴打有研究仙女座?
有冇巴打有研究仙女座?

你想點「研究」
有冇巴打有研究仙女座?

你想點「研究」

有興趣或者有留意 想一步登天
有冇巴打有研究仙女座?

你想點「研究」

研究點先戴得舒服
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞