[耳機撚] 討論香港各大耳機店 (20)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike

過幾日試吓UERR

UERR清啲
低音有少少cover左背景音樂

RR?

18+低音有少少cover左背景音樂
自膠

嚇得我

UERR 訂藍色會唔會on9
我見個個都訂白色

More

反而我聽左一排18+,有BASE 之餘,我又唔太覺個背景比BASE COVER 左

追返鋼琴聲出黎,你就會發覺追唔哂

咁可以琴無咁出,我聽orchestra 感覺好似幾好

過幾日試吓UERR

UERR清啲

RR?

自膠

嚇得我

我見個個都訂白色

More

反而我聽左一排18+,有BASE 之餘,我又唔太覺個背景比BASE COVER 左

追返鋼琴聲出黎,你就會發覺追唔哂

咁可能琴無咁出,我聽orchestra 感覺好似幾好
早排我試過UERR同仙女做比較, 我覺得兩隻在Details, 層次感上差唔多, 但仙女會暖聲少少, 音樂感較強. (我用Plenue 2試)

我覺得仙女人聲太甜
要監聽既就有啲喧賓奪主

監聽真係唔好用仙女,出左事係唔會知

我想要監聽 .....
用左仙女配lab II cable 人聲 屌打曬所有耳機 包括cm...依幾個月不斷試...
但 我失去了低頻
最後搵到魚與熊掌兼得的無敵監聽A18 Tzar
n咁耐前買多左部dps1 唔記得放
有冇巴打想接貨, 留個tg 比我加你

行定水 全新?

水呀, 全新未開封

第一次聽stagediver呢個牌子
網上無咩開箱文咁既? 巴打有無用過呢隻耳機 可以介紹下嗎

我都係im02升sd2
人聲冇im02咁毒 但係聽落去舒服左

我覺得<4000聽人聲,sd2都冇乜對手,特別係鍾意清聲底既

Er4

諗埋F7200

加多少少試埋martian

咁睇黎我只能買Im 03
巴打們推介的都過3千

加多少少可以免去之後升級嘅煩惱

你咁講 我又突然有個問題想問
點解im02 03咁多人討論升級線
但其他耳機又好似無咩需要
利申 我無長期係帖內爬文

咁UERR 同 18+ pro 主要分別係點

似乎UERR先係我杯茶🙈

18+ 我只係聽過demo
訂UERR果時個sale叫我試咗18+先
我聽咗30秒就比返佢

個人感覺好多bass好多high
唔係好啱口味

過幾日試吓UERR

UERR清啲

RR?

自膠

嚇得我

我見個個都訂白色

幾靚

咁UERR 同 18+ pro 主要分別係點

似乎UERR先係我杯茶🙈

18+ 我只係聽過demo
訂UERR果時個sale叫我試咗18+先
我聽咗30秒就比返佢

個人感覺好多bass好多high
唔係好啱口味

過幾日試吓UERR

UERR清啲

RR?

自膠

嚇得我

我見個個都訂白色

我訂咗Walnut Burl
除左effect audio 仲有咩牌子銀線好用?
求推介一隻戴得舒服,有咪嘅headset
音質冇所謂,長時間戴住都唔辛苦就ok
預算比較低,400樓下有冇計

用緊隻ttesports幾ok嘅
有無好心巴打可以收我部ak70 同fxa7

Send the price to gtsluk@tahoo.com.hk
有無好心巴打可以收我部ak70 同fxa7

Send the price to gtsluk@yahoo.com.hk
有冇巴打用緊灰雀 煲好之後D齒音會唔會少D 想冇齒音應該換PLAYER定線(用IPHONE聽)
30r 同 dps1 點比較

我都係im02升sd2

我覺得<4000聽人聲,sd2都冇乜對手,特別係鍾意清聲底既

Er4

諗埋F7200

巴打們推介的都過3千

其實全部都無需要的
想玩平衡頭例外

因為im02,03 多人玩掛
巴打們我以之前用開ATH-CK90PROMKII但壞左
主力聽ACG 女聲 牧野由依個類歌
巴打們有冇推介
BUDGET 3000樓下
巴打們我以之前用開ATH-CK90PROMKII但壞左
主力聽ACG 女聲 牧野由依個類歌
巴打們有冇推介
BUDGET 3000樓下

加少少CKR100, final F7200
減少少CKR90,IM03,N3AP 之類
CKR 新出冇耐冇乜run in 好既demo 試聽

我都係im02升sd2

Er4

諗埋F7200

巴打們推介的都過3千

其實全部都無需要的
想玩平衡頭例外

多謝你肯覆我
有冇巴打用緊灰雀 煲好之後D齒音會唔會少D 想冇齒音應該換PLAYER定線(用IPHONE聽)

我隻灰雀已煲400+
開頭d齒音都幾勁,但而家已差不多收晒

我都係im02升sd2

Er4

諗埋F7200

巴打們推介的都過3千

其實全部都無需要的
想玩平衡頭例外

平衡頭

我隻灰雀已煲400+
開頭d齒音都幾勁,但而家已差不多收晒

巴打用咩聽?有冇換線
Dp-x1a d電好似倒水咁,係咪正常

用手機(n5x)聽,乜九齒音都無
轉用耳棉會好好多(我而家用佢隻兩節膠)

用手機(n5x)聽,乜九齒音都無
轉用耳棉會好好多(我而家用佢隻兩節膠)

多謝巴打解答 我要快d儲錢轟佢番黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞