[耳機撚] 討論香港各大耳機店 (20)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
UERR 聽咗幾粒鐘暫時覺得

- Universal Fit demo 完全不能作準, 聽UF版覺得非常垃圾
treble幾乎全無, 聲亦好空洞,但隻CM 完全啱晒我口味,
- Bass量感覺比UERM 多少少, 慢少少. 感覺punchy d
- Treble 其實extend 得比UERM更高,只係high mid有個大shelve
感覺好似暗咗, 但其實係非常清楚 而且適合長時間聽.
- 感覺UERM 係以absolute flat嚟tune, UERR係按harmon target tune.
UERR有少少bass boost感覺更真實係房聽嘅感覺
- 由於treble大shelve, 無可避免soundstage 比UERM細
- Mid幾neutral, 但由於treble shelve, bass boost.相對感覺mid forward
但聽得幾舒服.
- 整體我prefer UERR > UERM.

新手想買入耳式無線耳機,跑步/出街用
筆直$500-$1300,無得再加少少啦
有無好推介?
虛心求教,打搞晒
利申:用IPhone 6s+聽Apple music ,但唔要AirPods
新手想買入耳式無線耳機,跑步/出街用
有無好推介?
虛心求教,打搞晒
利申:用IPhone 6s+聽Apple music ,但唔要AirPods

新手想買入耳式耳機
有無好推介?
虛心求教,打搞晒
利申:用s8+聽kkbox moov 要易推
想試下灰黃鸝
有無巴打知道港島區(灣仔/銅鑼灣)有得試?
上網搵唔到
已經退燒,一排無留意HEADFI

已經退燒,一直有留意不過冇錢買
想試下灰黃鸝
上網搵唔到

dmx
想試下灰黃鸝
上網搵唔到

電腦城2樓個堆都有

我都退咗,退到買AK JR (俾老婆)
UERR 聽咗幾粒鐘暫時覺得

- Universal Fit demo 完全不能作準, 聽UF版覺得非常垃圾
treble幾乎全無, 聲亦好空洞,但隻CM 完全啱晒我口味,
- Bass量感覺比UERM 多少少, 慢少少. 感覺punchy d
- Treble 其實extend 得比UERM更高,只係high mid有個大shelve
感覺好似暗咗, 但其實係非常清楚 而且適合長時間聽.
- 感覺UERM 係以absolute flat嚟tune, UERR係按harmon target tune.
UERR有少少bass boost感覺更真實係房聽嘅感覺
- 由於treble大shelve, 無可避免soundstage 比UERM細
- Mid幾neutral, 但由於treble shelve, bass boost.相對感覺mid forward
但聽得幾舒服.
- 整體我prefer UERR > UERM.

聽 classical 夠唔夠闊

我覺得夠. 其實soundstage都幾3D

真係好煩
一個post講十幾次自己買左ak jr俾老婆

真係好煩

$998係威ge

真係好煩

我同石破講又要你應咀?

各位觀眾,連登標配一步到位

Ve6xc ltd ,effect leonidas,黑磚仔

hello 爸打
請問邊間舖有effect leonidas 比人試?
fb 問crystal sound 唔覆
對IM02又斷左線
應該買過條線好定買個對
買個對嘅話筆直大概2000到,咁多位巴打又有咩推介
聽開pop多
對IM02又斷左線
應該買過條線好定買個對
聽開pop多

$2000買個隻新LS200啦
對IM02又斷左線
應該買過條線好定買個對
聽開pop多

$2000買個隻新LS200啦

好似話LS 整體不及IM
得70 係好聽,200 只同02 相若

btw 建議過多陣去試下隻CKR90,run in 之後應該幾好聽
100 係超正
岩岩去拎左

幾多單?

問得好 我都唔sure
3 單?(好似係)

準備買UE 4 Pro

4Pro 唔係停產左咩?
利申: 唔識, 9up

sorry

聽講4Pro 聲似UERM

我都周圍問緊邊度有得試

mingo 同地牢都有得試啦

各位觀眾,連登標配一步到位

Ve6xc ltd ,effect leonidas,黑磚仔

hello 爸打
請問邊間舖有effect leonidas 比人試?
fb 問crystal sound 唔覆

dna?
想問左2.5k左右有咩耳機推薦
用緊im70想升級 雜食多
試過n3ap同灰雀
感覺上n3ap三頻平均d
灰雀中頻出但低頻唔夠(可能因為用手機聽)
利申 木耳 有錯請指正
想問左2.5k左右有咩耳機推薦
用緊im70想升級 雜食多
試過n3ap同灰雀
感覺上n3ap三頻平均d
灰雀中頻出但低頻唔夠(可能因為用手機聽)
利申 木耳 有錯請指正

試下fw01 個人覺得幾好
如果做cm應該優先考慮邊幾隻?如果又要易推選項會唔會唔同? budget唔想過15k 3-6k平平地嘅cm都可以 新手求教
如果做cm應該優先考慮邊幾隻?如果又要易推選項會唔會唔同? budget唔想過15k 3-6k平平地嘅cm都可以 新手求教

女聲黎講 334 ve5

In Just ear we trust
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞