[耳機撚] 討論香港各大耳機店 (20)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
岩岩去拎左

岩岩去拎左

幾多單?
岩岩去拎左

幾多單?

問得好 我都唔sure
3 單?(好似係)
岩岩去拎左

幾多單?

問得好 我都唔sure
3 單?(好似係)

準備買UE 4 Pro
啱啱去左德福HMV睇 好多耳機有8折
好想帶隻FXA7 返屋企
岩岩去拎左

幾多單?

問得好 我都唔sure
3 單?(好似係)

準備買UE 4 Pro

4Pro 唔係停產左咩?
利申: 唔識, 9up
岩岩去拎左

幾多單?

問得好 我都唔sure
3 單?(好似係)

準備買UE 4 Pro

岩岩去拎左

幾多單?

問得好 我都唔sure
3 單?(好似係)

準備買UE 4 Pro

sorry

聽講4Pro 聲似UERM
dp x1a夠唔夠推 仙女
本身聽緊ie800
岩岩去拎左

幾多單?

問得好 我都唔sure
3 單?(好似係)

準備買UE 4 Pro

sorry

我都周圍問緊邊度有得試
有冇聲底同dp x1a相似,但更好聲既player推介?
覺得p2音染太少,ak調音太柔,kann把聲硬朗返d但唔夠x1a好聽

Ak380

出新機之後是咪會大劈價?

覺得p2音染太少,ak調音太柔,kann把聲硬朗返d但唔夠x1a好聽

Ak380

之前已經降到2萬2

Ak380

之前已經降到2萬2

未去到劈價嘛⋯⋯ak jr果種就係
以前既120ii同240有冇試過?

有無見到有黑色

有無見到有黑色

黑色,金色都有 試聽咗一陣 好想買
去到月尾就完

Ak380

之前已經降到2萬2

發佈新機果陣240降到9千幾

Ak380

之前已經降到2萬2

咁正!! 但明明發佈咗ak1000喇喎,380未劈價既?
Btw有冇巴打形容下黑磚4.4把聲底?聽3.5好似冇乜特別,x1a個3.5都好聽過佢咁...
dp x1a夠唔夠推 仙女
本身聽緊ie800

仙女極易推
岩岩去拎左

幾多單?

問得好 我都唔sure
3 單?(好似係)

準備買UE 4 Pro

sorry

4pro用家
係似UERM既 可以話係無bass版既
以前用4pro配iPod classic好清好清
最近入左x5iii 音場闊左 人聲甜左
岩岩去拎左

幾多單?

J單元定聽聲

幾多單?

問得好 我都唔sure
3 單?(好似係)

準備買UE 4 Pro

sorry

4pro用家
係似UERM既 可以話係無bass版既
以前用4pro配iPod classic好清好清
最近入左x5iii 音場闊左 人聲甜左

用緊ue900s,準備訂4 pro
之前用mode eq壞左,幾鍾意聲但覺得隔音麻麻。
想買返隻差唔多價既耳機 有無推介?
想試下mc5,又搵唔到地方試。
215又覺得死chur低音唔好。
唔該

mc5 mingo好似有?

有得試?
仲有無咩推介呀

mc5偏中高音架

佢就係話覺得死chur低音唔好囉
用緊X5II+IE80
想升升級
FXA7+2.5MM升級線
係DAP果到有D頭痕
DP-X1A好似太醜
巴打們會有咩推介
筆直6000內

二手sony黑磚

Ak380

之前已經降到2萬2

咁正!! 但明明發佈咗ak1000喇喎,380未劈價既?
Btw有冇巴打形容下黑磚4.4把聲底?聽3.5好似冇乜特別,x1a個3.5都好聽過佢咁...

3.5都差好遠啵
UERR 聽咗幾粒鐘暫時覺得

- Universal Fit demo 完全不能作準, 聽UF版覺得非常垃圾
treble幾乎全無, 聲亦好空洞,但隻CM 完全啱晒我口味,
- Bass量感覺比UERM 多少少, 慢少少. 感覺punchy d
- Treble 其實extend 得比UERM更高,只係high mid有個大shelve
感覺好似暗咗, 但其實係非常清楚 而且適合長時間聽.
- 感覺UERM 係以absolute flat嚟tune, UERR係按harmon target tune.
UERR有少少bass boost感覺更真實係房聽嘅感覺
- 由於treble大shelve, 無可避免soundstage 比UERM細
- Mid幾neutral, 但由於treble shelve, bass boost.相對感覺mid forward
但聽得幾舒服.
- 整體我prefer UERR > UERM.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞