[耳機撚] 討論香港各大耳機店 (20)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
https://www.spill.hk/headphones/HKAVPE-2017-portable-hifi-headphones-dap/
好似真係冇咩特別

chord hugo 2值得試,場入面嘅hi-fi亦應該試吓

仲有咩耳機試?
https://www.spill.hk/headphones/HKAVPE-2017-portable-hifi-headphones-dap/
好似真係冇咩特別

chord hugo 2值得試,場入面嘅hi-fi亦應該試吓

Hugo2濛
好似真係冇咩特別

Hugo2濛

唔會掛 神器黎
d人話勁過TT,差dave半級左右

仲要賣18000 良心價
請問 Iphone 聽想要分析力好d 加人聲 2-3k budget 有咩推薦

聽開d咩?
請問 Iphone 聽想要分析力好d 加人聲 2-3k budget 有咩推薦

聽開d咩?

Jpop, 少量動漫歌

Btw 你user name
最近諗緊對IM03換唔換線 player用緊dpx1 想換銅鍍銀

一定要換,im03唔換線好廢
好似真係冇咩特別

Hugo2濛

唔會掛 神器黎

Demo 佢用380 line out
但淨380出仲清仲好聽
好似真係冇咩特別

Hugo2濛

唔會掛 神器黎

Chord D野
Marketing佔七成啦
im03換咩線好 雜食 1k
im03換咩線好 雜食 1k

補充返 跟機原廠線同升級線都爛曬
謝謝爸打
新手想買2-3k的耳機,想分析力高,人聲為主,請問有冇邊隻好推薦?im03好唔好?
想問下個音響展有冇咩特價?

唔知果d特價算唔算好特啦. xDuoo X10換色貼牌版賣千二, 學林990換色貼牌版賣千九, xDuoo XD-05換色貼牌版賣千六, AK300賣五千六, AQ Dragonfly Black賣950, Dragonfly Red賣千六.

dragonfly 好似唔 support dsd

Dragonfly最多24/96,但堅好聲

冇DSD皮已收 (Hifi+ user wants to upgrade)

Dragonfly black $1225 * 80% = $980 @ SSP

唔知果d特價算唔算好特啦. xDuoo X10換色貼牌版賣千二, 學林990換色貼牌版賣千九, xDuoo XD-05換色貼牌版賣千六, AK300賣五千六, AQ Dragonfly Black賣950, Dragonfly Red賣千六.

冇DSD皮已收 (Hifi+ user wants to upgrade)

Dragonfly black $1225 * 80% = $980 @ SSP

會場價平$30,但入場費$60。好彩送果隻碟堅好聽好聲,個人認為計落都值得入去行吓,而且噚日我去仲有AQ廠方代表親自介紹隻Dragonfly,不過佢應該係新加坡人嚟。
乜都唔識想開始入坑,阿哥話送套AK120ii + K3003 比我係咪都夠做?

利申有個發燒級好大佬
乜都唔識想開始入坑,阿哥話送套AK120ii + K3003 比我係咪都夠做?

利申有個發燒級好大佬

唔夠
起碼都SP1000 + VE8

反正唔駛錢咪聽住先

利申有個發燒級好大佬

唔夠
起碼都SP1000 + VE8

反正唔駛錢咪聽住先

家下唔洗買dap住打算可以買仙女,呢隻聽人聲係咪好得?

其實之前耳機都無隻,不過我諗如其入門第日又昇級係咪應該一開始就投資d中高階野先?

定其實都應該從基本開始比隻耳咩都聽下先

請巴打指點下

會場價平$30,但入場費$60。好彩送果隻碟堅好聽好聲,個人認為計落都值得入去行吓,而且噚日我去仲有AQ廠方代表親自介紹隻Dragonfly,不過佢應該係新加坡人嚟。

okay la 去支持國仁
試完64audio隻18單元中伏
乜野都齊
再聽番咩UE Ve Fitear 淡而無味且不足
但好貴
乜野都齊
但好貴

岩岩都試完 但個價成2皮2 賣屎忽都唔掂
乜野都齊
但好貴

乜野都齊
但好貴

乜野都齊
但好貴

超越
Ve仲聽到有不足

而隻18單我搵唔到缺點
好舒服 唔想放低
朋友一齊聽完 問佢咩聽感
佢已經計數準備俾錢

但好貴
見ching有推介 個價又唔錯 盲購玩下先

新手一問,可唔可以當 DAC 插電腦用?

好似唔得。話時話依個價抵喎,同一隻嘢換個殼換個貼牌喺影音博覽賣千二蚊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞