姜濤屌柒瘋狂姜糖 姜糖:姜糖捧得紅你,都可以踩低你

1001 回覆
1026 Like 43 Dislike
真係咁唔想有fans追
咁就檢討下公司點解咁廢流到d拍攝消息比200人知囉
再唔係咪好似bigbang黎香港拍野咁
請十幾個實q開晒黑遮擋住兼封路
Runningman咪仲紅
嚟拍外景咪又係工作人員維持秩序無問題
睇新聞話個節目梁祖堯繼續窮追猛打喎
咁對fans真係第一次見
結論:追星既都係弱智
如果係私追撚報料講到自己幾委屈都得㗎啦
點證明祖祖係窮追猛打先?
新聞都話「鏡粉」講「大家話跟星不嬲都係拍嘢就會等」喎
有圖你睇 拍緊片係隔離跟住一路行一路影 呢啲叫等呀
重點係餐車通常係電視台打歌/拍戲固定地點咁送
Mirror最多都係一首歌上一次Chill club
做餐車生意係勁蝕
我唔知有定冇啦我又唔係鏡粉
只係我唔認同viu呢個處理手法囉
mirror上得呢個位 拍外景都預咗多人圍觀㗎喇
唔係諗住d 人見到佢地會當透明呀嘛
商場show需要fans做勢撐場就多謝支持
呢啲喺公眾地方拍嘢冇做好保密比fans收到風就話人阻住
有冇咁著數呀
公司冇錢請保安咁咪拍返廠景囉
而家擺藝人同fans上枱
兩邊都唔開心
啱啱紅 凳仔都未坐暖 就搞啲咁嘅嘢有乜謂
而家係得班私追咋喎
普通fans無收到風佢地去邊同拍咩㗎喎
仲要係張相傳咗出黎先見到班仔企晒出黎同呀祖都係到
viu固然有不足
但而家最大個問題係私追問題
乜撚嘢私追,而家香港第一日有 fans 咩
以前劉德華黎明嗰啲都有㗎啦,人哋咪一樣拍到戲
不如話係 viu 廢,唔識同啲 fans 溝通
之前拍劇拍外景你估無fans
正正常常聽話理性既fans咪唔會阻到人囉
而家係啲私追自撚私喎
咁都要以偏概全講晒全部fans呀
咁咪就係viu 唔識點樣同啲探班嘅 fans 溝通囉
人哋劉德華嗰啲 fans 天生咁乖?咪撚玩啦,中間一定有溝通過啦
呢啲做得明星一定要識㗎啦,唔係人哋點會紅咁多年(雖然佢填海)
咁戇鳩嘅
你又知人地無溝通過
d人要聽先得架
班人個個都覺得自己係fans大撚晒咁
viu第一次幫d仔拍野咩
d仔拍劇咁多次都無出咩問題
今次係太過份先比人屌姐
有溝通但溝通得廢咪咁囉
又唔見其他明星啲 fans 會咁唔聽話
我嗰次見到劉德華拍戲啲 fans 仲乖過啲路人,個個企定定又唔會嘈
你 viu 做唔到咪你廢囉
劉華拍戲喎... 佢地拍真人show 周圍走,形式唔同
阻劉華拍戲,佢上車唔理你啦,話都費事
真人 show 同拍戲係拍出嚟嘅節目種類唔同啫
個前提一樣係唔想有人攝鏡,咁有乜分別
咁mirror 一樣可以同樣做法,咪唔好理啲唔乖嘅 fans 囉
你岩晒最撚叻
睇得最撚通透係你
viutv最撚on9
應該請你返去調教下d fans
唔駛搵我,搵劉德華啦
人哋真係令到啲 fans 貼貼服服(雖然佢填海)
之前行街經過拍戲,人地係set 好哂機,可以清或唔清場,視場戲要求
拍真人show 成crew行住拍,好難清場..
但...而家係講極唔聽,追星變阻人做嘢
仲有,拍戲講極唔聽繼續阻人,成日攝鏡...轉頭成村人問候成個家族仲,隨時會屌埋個星
追星唔係弱智,但係要理性追星囉

追星追到變私生飯,搞到崇拜嘅偶像工作流程、私生活同其家人,個type追星fans 就真係弱智,真係太唔尊重偶像、其家人+攝製團隊staff +其他理性fans

利申:非姜糖
以前劉華都有私追,四大天王年代,都係咁癲,只不過佢地年紀大過左同過個分水嶺唔追啫...
只可以話而家淨番個啲係忠粉,咁一定乖架
我有啲驚佢有飲食失調
佢其實唯一減壓方法可能得食
但又唔食得太多
驚佢食完玩扣喉
太多壓力大嘅case都係咁
同埋佢呢個月忽肥忽瘦得好嚴重
希望花姐可以睇住佢
一時又話無㗎你紅你就要死忍
一時又話要同啲私追溝通得好啲等佢哋乖啲
宜家班仔企出嚟咪同佢哋溝通囉
唔係邊有呢單新聞呀
好聲好氣嘅溝通唔理 咁咪加重語氣囉
有咩衝突?溝通得到咪唔駛死忍
溝通唔到咪唯有死忍囉
況且我講死忍嘅人係包括路人
你憑咩要求路人要俾面你拍戲?條街係你?
啲 fans 都可能尚且俾幾分薄面你聽你話
但都係可能咋喎,你唔可以 expect 係必然
企出嚟溝通就一定 work?有冇諗過點解講極都唔 work 呀?加重語氣我就唔知 work 唔 work 喇
教學生都好多種方法啦,咁點解有啲學生會乖有啲會唔乖,咪某程度都係睇個教師廢唔廢囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞