Nikon 討論/貼圖區 (14) Z5/Z6II/Z7II/Z9 (未執)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
但過相入電腦會唔會爽啲

不過我見出面用都係用type a

z6ii係照用type b定點
用Type B 同XQD一樣size
如果冇XQD又有budget嘅話 直接買CFE應該會好啲
一嚟過相快啲 二嚟你見C記R5嗰啲都係用CFE 之後啲新機應該都係用CFE
R5都係用type b?
價錢同質素就值得嘅
Nikon有能力控制重量同體積 e.g. 14-24
都做到50.2咁大支 係為左追求更好嘅光學質素

重量聽講係balance嘅
不過都你要自己渣過試試
最緊要啱自己
仆街鳥 想買z5
但有3枝AFD鏡, FTZ adapter 都唔支援

仲有1枝tamron, 70-300mm f4.5-5.6,
1枝 18-35mm f3.5-4.5g
應該買ftz adapter 都抵嘅
琴晚睇完今日差d出左去買支105
雖然係中國人
但真係好毒到人
Nikon Japan Google Translate:

感謝您一直以來對尼康產品的惠顧。

預定於2021年6月25日(星期五)發售的尼克爾鏡頭“NIKKOR Z MC 105mm f / 2.8 VR S”已收到大量預訂單。

我們可能無法在發布當天將產品交付給當前正在預訂的某些客戶。
此外,由於產品將按順序交付,因此可能需要一些時間才能將產品交付給將來進行預訂的客戶。

對於等待我們產品的客戶造成的不便,我們深表歉意。
我們將盡最大努力盡快交付產品,我們感謝您的理解。
F轉M, M轉Z大法
最尾個nikon bgm
你又岩
有冇歌名
i am nikon個廣告勁正
當年睇完好想拎部機出去影
好似好多年冇聽過呢首歌
定只係因為我少睇電視
Z6 ii 連打幾張相就話 hot card, 正唔正常?
用緊送嗰張CFexpress card
睇SP做過測試 hot card 只係提醒你張卡會暖暖地, 唔係部機過熱。
買返afs鏡,再接舊ftz
認同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞