Nikon 討論/貼圖區 (14) Z5/Z6II/Z7II/Z9 (未執)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
我睇fb話有d舊d既機都收好似d7100, nikon叫你自己打去hitech問
因為我買嗰支係KIT set連埋一支24-120如果佢淨係放機身又唔收鏡,咁唯有將支鏡攞落去星際等佢哋收賤價算數
24-120係好鏡黎,不過真係有d重
但Z又冇支咁既焦距既F4旅行鏡
等副廠出好過啦 可能仲快過原廠
我想Sony 轉會nikon z6ii
而架有Zeiss 35.4 我應該放咗佢定keep返嚟用。謝謝
前排唔係先吹緊風Z個支係24-105mm 2.8-4
放啦

Tze冇想像咁爽

買個adapter又要成2000

咁不如買35 .8
咁睇唔開呀師兄
以前其實用d750 24120
新手唔識覺得夜晚要開到ISO好高先影到星覺得麻煩放晒。
然後換左a7r2 35.4 15/2 55.8...用耐咗覺得個mon 好垃圾
個mon同個景唔同色
加上前排試玩咗陣z6ii 個mon搞到我想轉返nikon

但Sony 出左枝新35.4gm 令Zeiss果枝跌價搞到我好猶疑。
好心動,即刻輕咗好多。唔該晒師兄
如果只係為左mon咁既情況 不如換A7R3a....
最近無留意到Sony出a7r3a,呢個可以考慮下。唔該師兄
u re welcome.
反正a7r2升r3都算係一個升級,
Z6/7個mon 210萬像,a7r3a 就236萬像
話出十支 半年一支都未出過 你旨意佢
可能等到伯明翰上返英超,佢都未出到支鏡
All talk no action
有冇人明點解z5連24-70MM KIT 水同一間$10820
但分開買可以BODY $7060 + 3460= $ 10520
可能冇貨 你要問問先知
Z50 點睇
又問
置頂都係冇用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞