Nikon 討論/貼圖區 (14) Z5/Z6II/Z7II/Z9 (未執)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
都係用返S鏡把啦
用過16-50DX, 但係裝喺Z7上用,同APSC有啲唔同
50-250就未用過, 我唔識就唔亂講啦
希望有其他師兄補充
可唔可以講下支1650 點樣唔同法?
用喺APSC上邊畫質會好過Full frame機就咁crop
NIKON Z 系相機即場 TRADE-IN 推廣活動
http://www.nikon.com.hk/tc_HK/about/events_and_promotions/z-trade-in-202105

唔知有冇old news 但聽講個回收價唔錯

上面已經有圖

諗緊z6換唔換二代好 但z6完全夠我用

定換z7好 想crop mode影完都清
買Z7要買Hard disk
我今日去左買 6tb外置都要1000幾
啲人掃左去挖礦 買到貴曬 好似之前顯卡咁

買A7R4嗰班死得
R4 冇無損壓縮一張raw file係Z7兩倍大
得幾個500GB SSD
不過呢啲小問題
可以幾部trade in換一部 幾好

不過z7ii冇哂貨
500GB分分鐘嘅事
我用Z7影一日相都10GB起
近排小弟想出枝z70200
諗緊行定水好
見個價都差得遠
水sure
邊到出會穩陣
未買過水
都係price.com頭幾間,帶埋機去試清楚

多咗啲舊機嘅回收價
舊機都係儲返低當古董算啦
最多都係買到支鏡
注意:牆國殘體字

https://info.xitek.com/attitudes/202105/18-354115.html

媒體:針對微單相機系統,許多客戶都在等待尼康的超遠攝鏡頭。尼康打算什麼時候推出Z卡口的超遠攝鏡頭?

松原:我們了解許多用戶都在期待尼康(Z卡口)的超遠攝鏡頭,所以目前我們正在銳意開發中。在今年接下來正式發布“Z 9”的同時期,我們希望能同時為大家介紹Z系列首支超望遠類的鏡頭,為此我們正在做準備。以“Z 9”為序幕,我們準備了能將Z系列的表現發揮到極致的新鏡頭,也請期待。

媒體:下一個新產品預計什麼時間點會發布?
松原:尼克爾Z的第一款微距鏡頭將在近期發布。屆時尼克爾Z鏡頭的陣容將得到擴大,希望可以幫助用戶實現更多樣的影像表達。

希望我喺 #504 嘅 ff 可以變成現實
想要24-105同100-400
nikon z周街都冇貨 nikon搞咩啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞