Nikon 討論/貼圖區 (14) Z5/Z6II/Z7II/Z9 (未執)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
呢個真 Z鏡又加價又冇貨
係咪真係咁好賣?聽個sales講z7 ii要等到下個月10號前
早買早享受 遲買貴幾舊
我覺得手持D850係應該等Z有高一班sensor先應該升,除非你極想用S系先有既鏡 (eg 14-24)
唔係好賣

係唔夠貨賣啫
跟住我上到去Nikon朗豪坊嗰邊聽到,原來佢哋連嗰張CFexpress卡都冇晒貨,要啲客等

乜都冇

咁癲
冇貨但又搞trade in 引人買?咩玩法
上星期屌到今個星期 可以屌到下個月
即係marketing班友諗住做壇野出黎威威
點知原來supply chain班友都配合唔到冇貨
拎個石頭擲自己腳 做唔到平價之餘 個價又上返去 又可以比人屌到暈 叻叻啦
個廣告建議人換Z5 Z50
Marketing
好想知Nikon HK規模有幾大
NikonHK班marketing真係天才
香港市場俾佢地攪彎哂
打Fuji係一件事
不過F mount懷舊機一定要好似Df咁插Ai鏡影全幅
佢出DX的話真係捉蟲... 我一路幾鍾意Z6/7+FTZ插隻50 1.4個手感,又有EVF peaking
今日又上去客戶服務中心聽到啲嘢,就係話如果想買Z7ii或者trade in 嘅話,而家起碼要六月中到六月尾。

淳大一題如果有人check-in係攞咗$800現金卷,最好買電池或者係相機帶,甚至係filter

因為嗰啲現金券係唔可以買相機同埋鏡頭
即係要上去訂?
想問下有冇師兄用z7 z72配2858 5.6,掂唔掂
各位巴打,請問24-120 f4 可以賣到幾錢到?
半年前2500放左
我都想問 因為價錢真係幾平 全焦段f5.6喎
不過Z100-400同Z200-600就出
200-600唔係S line 照道理應該平啲
maybe平過100-400s
如果有師兄知道點定價可以分享下
點定就唔知,不過肯定貴過新力
師兄意思係貴過新力最初個建議零售價?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞