Nikon 討論/貼圖區 (14) Z5/Z6II/Z7II/Z9 (未執)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
Z6ii 2470 f4 kit? 有閒錢搭多枝50 1.8S 就已經可以影到好多題材
我就建議Z5 + 14-30 + 50/85
全水應該未overbudget
budget有限 鏡重要過body
xt3 nikon trade in價有5000

Z6ii 淨機16000

水貨20mm .8 影星影大景 ~7000

水貨 50mm .8 影人 ~3500

又或者入支二手2470 /4影人 ~3000
當然入z5就更抵玩 絕對同意上面巴打講嘅鏡>>>>機
z group 友
依個應該係下個post 既 題
價錢都唔係普通人既野添
上行攪
新手想買相機 想輕便D Z50 好冇
Sony a6400用家想試z50 + techart TZE

有人咁用嗎?想知afc同tracking work唔work
正 真係好輕
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1594739-20210607.htm香港電台: 尼康今年內結束日本國內生產數碼單反機機身- RTHK.
是咪要買埋16-50MM ,50-250MM套裝
差幾百係咪應該買行貨
買行啦
Z50用唔到tze
睇rumour 105mc歐美嗰邊買完第一批貨就要等好耐先有
香港唔知有冇得買第一批貨
想入手枝70-200/4 應該用邊枝好?
可以收皮了
買z5啦
Z系就咪柒用Z50咁傻仔啦APSC Z鏡 玩咩
日本大概唔係好多人買單反了
唔係邊到買既問題係邊到製造既問題
我知,但係日本人鐘意俾最好既野自己國家先
日本人自己都唔用,咁個生產外移好正常
最新無反全力係日本出就得
你確定無反仲會喺日本製造
14-24 70-200 50 1.2 Z7ii 冇一個喺日本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞