Nikon 討論/貼圖區 (14) Z5/Z6II/Z7II/Z9 (未執)

1001 回覆
18 Like 1 Dislike
重 真係不了 咁你寧願等新個支出好過
可以講埋Lr會back埋個lens correct information上去,同埋用Pd 叉電先有fast charge
LR嘅 lens correct information係唔係關影像變形事?
好似係有個框框比你tick?
我冇用開LR(用capture one為主, C1係入左相自動修正)

PD快充係for邊部機
真係唔好意思我呢啲原始人仲用緊原裝充電器
係佢開完post問 個個巴打都分析哂

依家又係到問

邊部啱價啱手感就買㗎啦

純粹好奇一問,有冇巴/絲打對呢個大袋有興趣

https://sugarcamera.work/eigergletscher_33/
拎黎登頂?
登頂唔一定係佢
買佢嘅話,可能只因為些少虛榮心 + 因為個 Nikon 字喺前面
最近部D750 快門壞咗,諗諗下用左6年都廢事整,最後今日入左部z6ii + ftz (用返支舊24-70 2.8) + z 85.8 so far 冇失望仲有啲驚喜添
點解覺得會失望
因為之前試過r6覺得個對焦好爽諗過轉會,不過放棄唔到用緊嘅鏡,同埋問過好多人嘅意見,所以最後都係揀z6 ii
係咪用Trade in 嗰個計劃去買機?
冇,留返做士啤機,反正trade 唔到幾多錢

記憶中D 750已經試過好多次有啲好怪嘅問題
正正就係呢個問題,我都諗住遲啲攞去整
我自己嗰部早就整咗,不過都想用佢個trade-in計劃
你睇中邊部?
Z6ii

一般用家Z6ii 真係夠晒
會唔會買多字z 鏡?
問題就係呢度,我唔想用轉接環
因為個重量? 我自己有支2470 2.8 / 70-300VR 冇理由唔買轉接環
你用開咩鏡?
嗰陣我買D750係買kit set

用得最多就係24-120 f4
咁你都係留返啲錢買Z 鏡算
我就係想買24-70 f4
直接買kit

屌你係咪呃人平咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞