[少年監獄] 感受沙咀 二

1001 回覆
570 Like 5 Dislike
squad halt ! ! !

這個指令讓飯堂氣氛為之一變

我地立即照住指令同頭先既教學

「One Two !」
"碰碰"兩聲

「At sure !」
子藍sir不滿大嗌

「Sorry sir !」
我地亦知發生咩事,頭先既兩聲唔夠齊.

「起步march time !」

「Check!」

嗒.嗒.嗒.嗒.嗒.......

「左腳右腳左腳右腳,左,右,左,左右左..........」

「蔡衡,袁家壯錯腳啊! !」

「黎多次啦! squad halt ! ! ! 」

「One Two !」
碰碰

「At sure !」

「起步march time !」

……………………………

唔知操左幾耐,子藍sir終於滿意,開始教下一個動作
加速加速
「宜家阿sir講完squad halt啦,下一步,我就會講半臂Cover Move ,Move就係個動令,聽完move先好同我做,咁係點做既呢?」

說罷,子藍sir再次側身望前,再次示範

「半臂Cover Move !」
子藍sir對自己發出號令

「One Two ! two three up, two three move !」
然後子藍sir發出打數,同時做動作

佢好似頭先squad halt一般,在"One Two"的時候,抽起前後雙腳發出碰碰兩聲,之後"Two Three Up"既時候,右手既半臂,姐係前臂在腰間提起,水平九十度
最後個"Two Three Move",子藍sir雙腳隨即不斷交替快速密集地揼地

"嘣嘣嘣嘣嘣嘣嘣嘣嘣嘣嘣嘣嘣"
單單得子藍sir一人揼地,但飯堂卻好似產生回音般

「Halt !」
子藍sir再次發號,同時動作停下,恢復站立姿勢

如果要教出機器人,自己亦必須係個機器人

「宜家全部黎一次!」

「半臂Cover Move !」
「One Two ! two three up, two three move !」
Recall打數

我們亦隨即跟住練習動作

碰碰
嘣嘣嘣嘣嘣嘣嘣嘣嘣嘣嘣嘣嘣

「Halt !」

「練多次! 半臂Cover Move ! 」

…………………………………..

「攞飯 !」

「Yes sir Check !」少強轉身踏出腳步

左腳踏前,隨即右腳抽上去再揼落地面.

碰-------

「Good morning sir good morning sir ,我們新人組學童現在開始攞早飯sir , good morning sir thank you sir !」

「開始攞飯 !」

「Good morning sir thank you sir !」
全部人開始大嗌

亦呢個部分我唔再多加墨水

到最後成個早飯食完,我都係食唔到啲菜啊肉啊汁啊

我諗返子藍sir對少強既走肉懲罰

如果擺落我到,懲罰都算無效唔巴既,哈哈
食完飯,其他Team既人都逐漸黎到飯堂開場

虎sir亦都回來,

子藍sir迎了上去
「喂虎sir,食完啦?」

「子藍sir,去吃飯啦.我幫你睇住.」

這時,其實兩位阿sir既距離幾遠,話語約莫聽到

「噢好啊,Thank you sir .」子藍sir調皮地向虎sir回應

「啊係,頭先我同輝sir講左啲嫁啦.」虎sir不經意地加多句

又輝sir?講左啲咩啊?

「喔thank you sir ,等陣見到既我去講多次, 新人組聽住,宜家我去食飯,虎sir帶住你地先,醒醒定定啊 !」

「Yes sir Thank you sir」

說罷,子藍sir步出飯堂

致敬位起立

「Good morning sir thank you sir 」

我們的早飯隨之結束

之後回到B座

這早的節目

就是摺擺房衫教學
Good afternoon sir, 同sir報終於睇到live
應該係Mark Time而唔係march time喎

sorry sir:
check漏左

的確係mark time
唔知點解覺得子藍sir係好靚仔既 巴打有冇主角同子藍示意圖
Thank you sir!!!!?
同sir報,幾時再出?thank you sir

催催催,屌你老母係咪想食雞翼

聽晚 8點左右

邉撚個教你咁報阿?呢度無出呢回事個喎,得獎左喎,記撚住未阿?
下次再報錯你死撚硬
呢到好多巴打有做阿sir既潛質
再 live
呢到好多巴打有做阿sir既潛質

上哂身
睇文覺得子藍sir 個feel好似同囚既關楚耀

Good evening sir sorry sir同sir報 可唔可以接受我學童既建議 thank you sir

聽晚 8點左右

Good evening sir sorry sir同sir報 可唔可以接受我學童既建議 thank you sir

你又真係考起我
樓主宜家仲有無肥肚腩?

有啊
美食既誘惑太吸引

其實係我懶

樓主出黎果陣係咩身型

應該好 FIT , 識三個受過沙咀出黎身型都好正

起碼我瘦過

大隻仔訓練中心 係咪全部三年班都係大隻仔

成件事變到好gay
樓主宜家仲有無肥肚腩?

有啊
美食既誘惑太吸引

其實係我懶

樓主出黎果陣係咩身型

應該好 FIT , 識三個受過沙咀出黎身型都好正

起碼我瘦過

大隻仔訓練中心 係咪全部三年班都係大隻仔

成件事變到好gay

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞