[少年監獄] 感受沙咀 二

1001 回覆
570 Like 5 Dislike
千祈要頂住個仆後繼勇阿
千祈要頂住個仆後繼勇阿

仆街
樓主而家生活點?
樓主宜家仲有無肥肚腩?
子藍sir, 全game唯一好人
樓主而家生活點?

日子還可以啦

岩岩畢業搵緊工
樓主宜家仲有無肥肚腩?

有啊
美食既誘惑太吸引

其實係我懶
岀文未
樓主宜家仲有無肥肚腩?

有啊
美食既誘惑太吸引

其實係我懶

樓主出黎果陣係咩身型
留名
樓主宜家仲有無肥肚腩?

有啊
美食既誘惑太吸引

其實係我懶

樓主出黎果陣係咩身型

應該好 FIT , 識三個受過沙咀出黎身型都好正
又話夜啲有文
又話夜啲有文

sorry sir

依家未打曬,聽朝出

全部上床,熄燈訓教
樓主宜家仲有無肥肚腩?

有啊
美食既誘惑太吸引

其實係我懶

樓主出黎果陣係咩身型

起碼我瘦過
又話夜啲有文

sorry sir

依家未打曬,聽朝出

全部上床,熄燈訓教

Hehe陪你訓
阿sir我巡房可以當睇唔到
又話夜啲有文

sorry sir

依家未打曬,聽朝出

全部上床,熄燈訓教

Yes sir!!!
樓主宜家仲有無肥肚腩?

有啊
美食既誘惑太吸引

其實係我懶

樓主出黎果陣係咩身型

起碼我瘦過

大隻仔訓練中心 係咪全部三年班都係大隻仔
出文
Good Morning Sir!!
好明顯,佢宜家被子藍sir針對

「Yes sir ! check !」
少強再次步出隊伍,向住飯堂操去.
任誰都知道,佢今次再衰,子藍sir一定會做野

佢用返一步行路法踏上飯堂,我既記憶亦都記得呢下正確

然後佢繼續操到紅線前

抽腳揼地

可惜,又衰

「你做乜撚野啊?! 我啱啱係出面鬧完啲咩啊? !」

子藍sir鬧得無錯,拖鞋,係唔需要抽腳揼地的

「陣間食飯走肉!」
懲罰立即降臨,子藍sir憤然說道

「Sorry sir !」
少強大嗌認錯.

「繼續啦」
「Yes sir !」少強深吸一口氣,大嗌出台詞

「Good morning sir good morning sir, 我們新人組學童現在進入飯堂sir, good morning sir thank you sir !」

台詞無錯

子藍sir亦無怨言

「起步quick march ! 」

「Check !」少強大步轉左繼續操去

我地亦如螞蟻般跟住少強既路徑,再次操到飯堂靠墻左側通道.

「全部停低.停低」

今次子藍sir唔係用指令叫我地停

「拿,琴日唔得閒教,宜家教點樣,係飯堂入面操」

下,係飯堂入面都要操?
「全部望出黎,陣間我講march time,之後你地就比啲心理準備,阿sir會操你地一陣間既,但最後呢,點都會嗌一句squad ,halt嫁啦」

「你地都知squad halt係點解嫁啦,但係係飯堂既呢個squad halt呢,就唔同出面操既squad halt 」
「飯堂嗌squad halt既動作呢,就係要呢兩下揼地聲」

子藍sir說完後,佢雙腳隨即一前一後抽起,發出響亮既 "碰碰" 兩聲

「嗌到squad halt個halt呢,如果個halt落係左腳,咁右腳就要立即揼地,然後左腳再提高再揼返落地.」

「好啦,宜家望住我,我示範一次比你地睇,你地唔使做住,留心啦」
說罷,子藍sir開始對自己發號
「march time !」

跟住子藍sir開始不斷交替提起雙腳,而且打橫望去,每次升起既腳,膝蓋都係九十度,可謂十分標準

「left right left, left right left, 見到未?呢個, 就係我要求你地既march time ,腳要九十度,腳尖落地,上半身挺直.」

我們都看得入神

「唔識應啊? !」

「Yes sir !」
啊仆街,全部都無應到

子藍sir面色略顯不爽,但都繼續教導

「繼續留心 !望住跟住落黎個squad halt啦 」

說罷,子藍sir發出指令

「squad halt !」

「One Two !」
更神既係子藍sir自己打數埋自己果份

子藍sir既halt落係左腳,而右腳隨即"碰"一聲落地,跟住利用埋個反作用力左腳順勢再提高再落地"碰"

兩下清脆既揼地聲,彰顯了子藍sir新人組校長既身份

我不禁肅然起敬,因為真係成個動作好完美好靚

就好似睇住個機器人自己命令自己一樣精準,驚奇得黎又覺得讚歎

「跟住到你地啦,預備.」
但我地唔係機器人,真係無信心做到好似子藍sir咁完美

「march time !」

「check !」Recall打了數

始終都要做,我們提起精神,開始抬起左腳march time

「我頭先講左啲咩啊? !」

「腳尖落地啊!」

「上半身挺直! 保持平衡!」

「膝頭哥九十度啊!」

子藍sir在皇帝路上連珠爆發,不斷爆出提醒和指責

但march time呢個動作要做到標準同持續,真係好需要練習

而此刻亦只能盡力

「好啦,跟住就squad halt ! 留心啦 !」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞