[少年監獄] 感受沙咀 二

1001 回覆
570 Like 5 Dislike
12點集隊
邊個遲到就十隻雞翼
等....寂莫到夜深
全部縮腳 立正起
啲呀sir 咁撚巴
如果有啲爛仔出番去 會唔會伏鳩呀sir 或者搞佢啲屋企人

樓主前面交待過,有條友尋仇後被老柳認出,入返去坐

條友唔係on9到自己落手啊嘩?
啲呀sir 咁撚巴
如果有啲爛仔出番去 會唔會伏鳩呀sir 或者搞佢啲屋企人

樓主前面交待過,有條友尋仇後被老柳認出,入返去坐

應該等到25歲先
咁咪點都唔洗入返沙咀囉

成人監係咪好hea?

聽人講最慘係星期日
因為星期日係完全無野做

星期日係咪有雞翼食?
12點集隊
邊個遲到就十隻雞翼

係咪想試下泡冰?
仲有6分鐘
巴打,你就好啦,新人組找數找打手板

我新人組個時找數,係找亂拳狂趙10秒鐘同埋午夜快車,真係打到背脊瘀哂

05年沙咀S仔,S 24X XXX

遲到喎

我新人組個時找數,係找亂拳狂趙10秒鐘同埋午夜快車,真係打到背脊瘀哂

咩係午夜快車
肥野,一分鐘一隻雞翼,過黎啦

咩係午夜快車

除鞋除襪用警棍打腳板底,比打手板痛兩陪到啦

同埋車完一獲,你都唔洗旨意會好番,因為日日步操"dum"地,再加埋PE跳來跳去,隻腳最後會起大水泡,係真係成半隻腳咁大嘅水泡

咩係午夜快車

同埋車完一獲,你都唔洗旨意會好番,因為日日步操"dum"地,再加埋PE跳來跳去,隻腳最後會起大水泡,係真係成半隻腳咁大嘅水泡

⋯⋯係咪坐咁耐個水泡就係度咁耐
我地再次係B座前集隊(途中當然要致敬同跳一下芭蕾),然後我們開始操去飯堂.

「起步,quick march !」

途中經過洗衣房和球場,

我們操到了飯堂的門口.停下

飯堂的面積比起B座更大,只有一層樓高,只需一步階梯便可踏入鐵閘門口.

當然,飯堂也是一個學新規矩的考驗.

「好啦,宜家到食飯既時間,」子藍sir開始教學

「每次食飯,係踏入飯堂前,我地都需要致敬既,咁應該點致敬呢.」

「羅少強,致敬!」

「Yes sir ! Check !」
又係一位新既同學,被子藍sir點了名出黎致敬.

他操出了隊伍,然後繞過了子藍sir的身後向飯堂門口操去.

之後他左腳踏上了那只有一級的梯級,右腳好自然的向前面踏上繼續進入飯堂.

然後出事了
「你咩事啊你!」子藍sir既責罵立刻傳來

「我幾撚時教你咁撚樣走上去嫁」

「Sorry sir !」少強同學立刻停在了飯堂內,回頭望向子藍sir

子藍sir行了過去,然後一手提起了他的耳朵.

「你死返落黎先啦 ! 教左你幾次啊 !」

「啊啊啊!!sorry sir」少強吃痛的聲音十分之大,可想而知個力度並不好受

「你同我黎多次!」

「Yes sir !」

少強再次操向飯堂,但今次踏上那一級梯級時,用的是一步行路法上去的

即係佢左腳踏了上去後,右腳再泊上左腳旁邊

動作清晰,子藍sir亦沒有發話.

看來這才是正確動作

咩係午夜快車

⋯⋯係咪坐咁耐個水泡就係度咁耐

緊係啦,去到豐力樓都仲要自己買藥膏揸
上了去,少強繼續起步操,操了兩步後,他背對著我們,停在了離飯堂門口不遠既一條紅線前.

然後他抽起了右腳狠狠地揼落地面,發出了 "嘣"的一聲,但這聲響聽落就知不對勁

少強開始大嗌台詞

「Good evening sir ,good evening ......」

「再黎過拉! 你點揼地嫁!」
好明顯,子藍sir並不滿意那下揼地聲,打斷了少強的台詞

少強呆了一下,嗌了句sorry sir後再次抽起右腳狠狠地揼落地面

"嘣"

「再黎過 !」

"嘣"

「再黎過 !」

"嘣"

「你老母個臭閪啊,我教左你幾多次啊 ! !」

事不過三,第三下既揼地聲Fail終於引起了子藍sir把火
啱啱好live 再留名
子藍sir急步走去了少強身後,一腳掃在少強的雙腳膝蓋關節上

他吃痛地跪在地面上
但事情繼續發生,而且太快,快到他連sorry sir 都未來得及說出口,便又迎來了子藍sir的一腳

這腳踢在了他的左臂上,力度之大甚至讓他訓在了地上,還滑行了一些距離

「你新人組幾耐啦 !?」子藍sir怒問

「Sorry sir ,同sir報我學童進入新人組5日sir」他終於有機會說話

「咁我有無教你點樣揼地啊屌你老母臭閪 !」這句的火氣十分之重

「Sorry sir !! 同sir 報 有 !」少強大聲回應.

「我比多最後一次機會你,再揼唔好你就咪撚食飯 !」

「Yes sir Thank you sir !」

衷心希望少強能把握呢次機會,因為我唔信個後果只有無飯食呢樣

午夜快車 正喎
「Check !」

少強再次企在了紅線上,他抽起右腳,揼落地面

"砰"的一聲

聲響甚至在飯堂內蕩漾了些少的回音

子藍sir沒有反應,少強開始搬出台詞

「Good evening sir good evening sir ,請批准我們新人組學童進入飯堂sir, good evening sir thank you sir !」

空氣沉默了一瞬.我亦希望少強的台詞並沒有出錯

「屌你老母就係咁撚簡單咯 ! 下次仲識唔識致敬啊撚樣!」

「Yes sir !」好似在否認自己係撚樣一般,少強大聲的回話

「好啦頭先都見到啦,入飯堂既致敬就係咁樣做.屌下一team既人開始黎緊,其他下次再教,起步quick march !」

「Check !」少強在隊伍頭大聲打數一下check,然後轉了左邊

我們跟住隊伍,用一步行路法上了梯級,飯堂的佈局便映入眼前
飯堂的面積是一個長方形,我們進入的門口係長方形的寬邊,而另一邊的寬邊中間,有2個出飯的鐵製窗口.

而每一個長方形飯枱都有兩張長凳伴隨在左右, 它們安靜的打橫列了兩條隊伍,排在飯堂的兩邊,讓中間開空出一條頗寬的通道.不過飯堂的兩旁,還各有一條兩人寬的通道.

我們好像螞蟻一般,跟著前方夥伴留下的路徑,在紅線前轉向左邊,然後繞過左邊第一張飯枱,再右轉,進入了那條左邊靠墻的兩人寬通道,而通道的最前方則是少強,他的右手邊便是那兩個出飯的窗口

「squad….halt!」

recall打數出了 one , two,我們全部發出一聲揼地聲,制停自己的步操

雖然聲響不算完全齊整,但子藍sir都收貨(畢竟是新人組)

又係教學時間

「好啦,我地加快進度,少強致敬!」

原來飯堂的致敬有兩次
係文呀

出快啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞