[少年監獄] 感受沙咀 二

1001 回覆
570 Like 5 Dislike
咁快又LIVE左
出番黎後有無搣橙俾屋企人食?

出番黎之後咁多年都未試過搣燈食
仲有以後唔食秋刀魚

正常實有陰影
其實你沙咀入面d人有冇唸過整武器殺死d吖sir
如果成功左殺死一兩個,我唸d老職會冇咁大膽亂打人
其實有冇人覺得好多野都多餘?好似good xxx sir咁 前後講3次托咩 仲有入面真係極唔人道 食飯要有次序 食唔曬一樣冇得食第二樣 講真咁耐真係完全冇人投訴過? 最小應該都有人試過經常食得慢食唔切頂唔順餓到暈 同埋入面有冇福利官或者定期有啲太平紳士高級監督之類黎睇下你地有冇申訴

有投訴過 但冇用

仲有...大家都知申訴完會發生咩事
呢個行為叫''舉爬'',舉完後果不堪設想

有乜事發生?
樓主,
今次出文係咪特登用多左書面語

睇落去好似怪怪咁,
冇之前咁順,同埋有啲唔連貫咁,
純好奇,

我都係覺得之前大部分口語咁寫法睇落去爽啲
樓主,

睇落去好似怪怪咁,
純好奇,

因為規矩上既野用書面語會清楚啲表達

唔連貫就. .....我文筆差
其實有冇人覺得好多野都多餘?好似good xxx sir咁 前後講3次托咩 仲有入面真係極唔人道 食飯要有次序 食唔曬一樣冇得食第二樣 講真咁耐真係完全冇人投訴過? 最小應該都有人試過經常食得慢食唔切頂唔順餓到暈 同埋入面有冇福利官或者定期有啲太平紳士高級監督之類黎睇下你地有冇申訴

有投訴過 但冇用

有乜事發生?

有d人墮下死亡
原因係想逃獄
「Check !」

少強再次企在了紅線上,他抽起右腳,揼落地面

"砰"的一聲

聲響甚至在飯堂內蕩漾了些少的回音

子藍sir沒有反應,少強開始搬出台詞

「Good evening sir good evening sir ,請批准我們新人組學童進入飯堂sir, good evening sir thank you sir !」

空氣沉默了一瞬.我亦希望少強的台詞並沒有出錯

「屌你老母就係咁撚簡單咯 ! 下次仲識唔識致敬啊撚樣!」

「Yes sir !」好似在否認自己係撚樣一般,少強大聲的回話

「好啦頭先都見到啦,入飯堂既致敬就係咁樣做.屌下一team既人開始黎緊,其他下次再教,起步quick march !」

「Check !」少強在隊伍頭大聲打數一下check,然後轉了左邊

我們跟住隊伍,用一步行路法上了梯級,飯堂的佈局便映入眼前

呢到打錯 ,應該係

「Good evening sir good evening sir ,我們新人組學童現在進入飯堂sir, good evening sir thank you sir !」
其實你沙咀入面d人有冇唸過整武器殺死d吖sir
如果成功左殺死一兩個,我唸d老職會冇咁大膽亂打人

咁咪終生囉
沙咀最長都係坐一年
你會唔會為左唔捱個一年坐一生

沙咀唯一好處就係個期短
對d犯黎講有個希望

成人倉都玩依d,同你博啦
少強在隊伍的前頭,他向右邊出飯位的窗口轉向.

然後左腳踏前,隨即右腳抽了上去再揼落了地面.

"砰"的一聲, 這是不會找數的表現

少強嗌出了台詞

「Good evening sir good evening sir ,請批准我們新人組學童攞晚飯sir , good evening sir thank you sir !」

「開始拎飯 !」

「good evening sir thank you sir」我們整個隊伍給予回應

之後recall行出了隊伍,在窗口附近教我們新人組點行條路線

呢到都係,
「Good evening sir good evening sir ,我們新人組學童現在開始攞晚飯sir , good evening sir thank you sir !」

有投訴過 但冇用

有乜事發生?

有d人墮下死亡
原因係想逃獄

被自殺係都市傳說定真有其事?
去到呢一步個犯點解唔同d吖Sir一齊死?

有投訴過 但冇用

有乜事發生?

有d人墮下死亡
原因係想逃獄

被自殺係都市傳說定真有其事?
去到呢一步個犯點解唔同d吖Sir一齊死?

同阿sir一齊死?
你坐一年炸最多
殺人坐一世呀
為左一時之氣走去博
仲要你肯定實殺到?
殺唔到又加監又俾成班圍打你
鬼同你博
樓主,

睇落去好似怪怪咁,
純好奇,

因為規矩上既野用書面語會清楚啲表達

唔連貫就. .....我文筆差

明嘅明嘅,
咁短時間一次過打咁大篇野,
係好辛苦的,
仲要整理返啲次序,記憶,
再要修靚返個順理,
辛苦哂

BTW
依然睇得好爽,樓主加油
其實就好似點解剪草依d最有機會逃獄的工會俾d就放的犯做
就係知你可以就走都唔敢作反啦

同樣道理呢度出名三個s
第一個s就係short
最長都係一年
睇死你都唔敢作反啦
仲唔蝦你

係我都唔會作反啦,個幾個月咪忍佢囉
出返黎咪又係一條好漢

出到黎要點再慢慢算啦
好撚浪費食物 班柳記下世應該會做非洲飢民
留名
認真,睇完呢位學童d文
我真心覺得香港學生要入去受下訓,太弱依家d人
如果得既我都想白底咁入去操返一個月,肯定冇哂d肥膏
good afternoon sir thank you sir

你睇下之前保良局個個幾多人投訴
操幾日體能同紀律仲要唔係巴既都比咁多人公審
香港學生 根本比家長寵壞曬
早輪睇完同囚就好慶幸當年做錯事
屋企學校都有俾機會改過
唔係都要入去受
認真,睇完呢位學童d文
我真心覺得香港學生要入去受下訓,太弱依家d人
如果得既我都想白底咁入去操返一個月,肯定冇哂d肥膏
good afternoon sir thank you sir

你睇下之前保良局個個幾多人投訴
操幾日體能同紀律仲要唔係巴既都比咁多人公審
香港學生 根本比家長寵壞曬

你去追哂你問我答post先

鬥慘?
你地巴係因為你地衰左要坐
保良局班學生依家入去坐咩
支持樓主
Lm lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞