[少年監獄] 感受沙咀 二

1001 回覆
570 Like 5 Dislike
好好睇,多謝樓主

呢排做野辛苦,靠睇樓主故事幫助渡過

BTW, 覺得樓主所講入面生活係一種襌修生活
做每一件事,行一步路,都迫你要保持專注
冇空間俾心胡思亂想,一直要保持警覺

其實如果習慣呢種生活,會唔會覺得心無雜念?
其實專注目前,不思索過去未來,應該心會好清淨
樓主到後期有冇覺得享受呢種清淨?

我又唔覺得係一種會令我回味享受既清淨既

因為始終係坐監,環境同心態會逼著你一日保持專注,但夜晚又會比時間你胡思亂想,諗過去又好未來又好
你乜都可以諗

而且入面既生活唔算得清淨,每日至少要講100句以上thank you sir 呢啲。至少會聽1000次good morning/afternoon/evening sir
而且聲量會好大

呢種生活,係一種麻木

所以無你講得咁享受嫁

btw如果講得著既,之後既故,會講

最後多謝巴打支持

Thanks
慢工出細貨
慢慢寫唔洗急
已經有人出黎話應該俾啲九十後入去捱吓

00後都要啦 16歲日日追星學又唔返工又唔做 淨係識圍爐搞事

講真 有邊個年代既年青人唔圍爐同追星

追星冇問題 乜都唔做日日追星先係大問題 16歲有乜學歷呀 唔搬得又唔抬得 幾時追星追到死 到佢老豆老母死撚左你有交稅遲早要養埋佢呢啲廢人
細個唔生性入過啲特殊學校,見到靜坐嗰part
雖然同你哋嗰啲都係差好遠,但係嗰陣時得七八歲,好掛住老豆老母
樓主 你地入面啲皮鞋係真皮定人造皮(即係膠皮)?
每日一推
今日睇完同囚 發現最後好似爛左尾
同埋我好留心睇對碟果下 都睇唔明 對來有咩用?
仲有冇?
壁屋好似唔好過沙咀喎
有都市傳聞話出番嚟一年內
比柳記知道你走去投訴
或者上網講喺沙咀點被虛待係會被recall
樓主返岀黎幾耐先夠膽講岀所有野真相?
已經有人出黎話應該俾啲九十後入去捱吓

00後都要啦 16歲日日追星學又唔返工又唔做 淨係識圍爐搞事

追星唔返學關你撚事咩
比柳記知道你走去投訴

係真的
Thank you Sir!! 好好睇
比柳記知道你走去投訴

係真的

網上你唔自爆仲守緊監管令應該冇事嘅
但投訴都要recall真係好仆街
記得之前有個受過沙咀嘅𡃁仔被逼幫個柳記含撚
之後報咗警, 個柳記著咗草
但最後罪名不成立
記得之前有個受過沙咀嘅𡃁仔被逼幫個柳記含撚
之後報咗警, 個柳記著咗草
但最後罪名不成立

個柳記變態

唔好問好啲
有罪名有年份要搵邊個出文太易啦
可唔可以唔好咁多同囚打手

唔好問好啲
有罪名有年份要搵邊個出文太易啦

搵到又點 都隔左咁耐
壁屋好似唔好過沙咀喎

咪玩啦五寶
壁屋好似唔好過沙咀喎

咪玩啦五寶

師兄你錯了
壁屋只係對啲過渡既會惡
我見啲要係入上堂讀書果班直頭有ipad睇電視(走鬼果時親眼見)
今日冇文??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞