[少年監獄] 感受沙咀 二

1001 回覆
570 Like 5 Dislike
由於剛剛入冬,
所以全部既受訓生既衣著應該係

上衣:
一件深藍短袖底衫,
一件深藍長袖衛衣,
一件棕色心口有口袋既扣紐外套

下衣:
一條灰白直間既孖煙通底褲
一條得左邊patpat位有口袋既棕色長褲

呢方面,洗衣房既其他人會幫手量度我地既尺寸,但對肥仔黎講,尺寸永遠令人頭痛

斷左?
終於有文啦
「哇..同學你38寸腰wor」

我著上了條37寸的褲,褲管明顯長了不少而且仲有少少緊.

「咩事啊呢到?」

「good afternoon sir」我見到一個斯文樣既阿sir由洗衣房內行過黎.

「張sir,佢褲頭38寸」

「哇,你咁撚肥既.」斯文樣,但口卻不饒人.

我連忙踎低舉手回應
「Sorry sir」

「起身比我度下」到張sir幫我量度

「哇..屌你37.5寸腰,緊唔緊啊褲頭? 屎忽同JJ位緊唔緊啊?」
張sir扯起了我著緊既褲問道.

「同sir報: 下面唔緊,褲頭仲有啲緊」
我坦誠說道

「你縮下個肚腩」

「Yes sir」我吸了口氣,開始縮肚.

「仲緊唔緊啊?」

「Yes sir 」
我回應道,但講完後,肚上立即捱了一拳.

「再縮多啲啦 !」張sir出完拳後道

我吃痛後,加大了力度縮起自己的肚腩

「哎,就咁啦,你個仆街快啲減肥啊 ! 」
正評留名
張sir幫我度完尺寸後向身後的洗衣房發話
「喂,"Check架",呢條褲褲管改短3寸.改窄1寸 !」
說罷張sir便將褲拋入了洗衣房內,還聽到一聲yes sir 傳了出來

「跟我入黎」張sir隨後對我說

「Yes sir」我跟著張sir入了洗衣房

洗衣房內,有2部碩大既工業乾衣機靠右,2部洗衣機靠左.中間隔了條路,而路的盡頭則是一個工作台,配有洗手盆同埋下面有一個鐵籠,鎖住了一堆洗衣用品.

但這不是參觀的時候,張sir站在我面前,開始向我問話.

「衰啲咩入黎嫁?」

我踎低舉手回應,並且搬出了在房內,子藍sir教的那套自我介紹台詞

「Good afternoon sir ,同sir報: 我學童325412蔡衡,因犯藏有兒童色情物品條例,於2013年1月27日於觀塘法院被判罪,法官將我判入沙咀懲教所受訓一至六個月,good afternoon sir thank you sir」

「哇,你中意果類嫁?」
「同sir報唔係 ! 我.....」
我又重複自己的罪行過程.

「咁你唔係變態就最好啦..」

「拿,我就係洗衣房既張sir,你地啲受訓生既衫都係我管既,所以呢宜家要收你數.如果你升班或者出冊呢都要同每個阿sir報既,我都要知.」

我心中一沉,又找數?
張sir突然搬出了個新牌頭,令我懷疑係唔係每個沙咀阿sir如果有睇住你都要找鳩你數.

無奈係無奈,但服從是必須的.

我yes sir完後,伸出了左手.

我呢一世人,都會記住果把尺.

張sir拎出了洗衣房專用既找數尺,一把短約兩尺半,但厚度足足有大概1cm既凶器 .

我望住把尺既重量,絲毫想象唔到如果打落手到會點痛法.

我既心好慌,但遞出了的手如何收得返.

「見你個樣都算乖,找你兩下算啦」
我心諗:真係多撚謝你wor

張sir捉住了我手掌既前段,另一手揚起了凶器.

屌屌屌屌屌..要黎了!
我微側過頭,閉上眼迎接找數.
「扒----------- !」
不同於以前找數既尺打落去所發出清脆既"啪"聲.

呢下"扒"聲更加帶了不少的沉重和悶音.

哇屌!!!我係心中瘋狂大叫.

實在忍唔住,我掙脫了手掌,連忙用右手揉住左手既肉位.

那種痛係痛入埋骨既痛.

痛到連眼水都忍唔住,飆了幾滴係眼眶.

「打數呢?」張sir問.

係wor,仲有打數,呢下衝擊真係打到我就黎失智.

「Thank you sir 1...」

「哎,咁唔浪得嫁,算啦今次找第二隻手.」

屌.我都知仲有一下,但試左頭先既痛, 你會唔會仲想攞新肉去找舊痛?
pish
見親個個都要打手板
我地讀者睇文好似好好笑,但其實係當事人角度係好慘
學童同學童之間會唔有拗撬?

邊得閒同人拗 自己都未顧掂

傾計都冇得傾
仲拗撬?
我於是求情道
「同sir報..可唔可以找返呢隻手..」
我盡量扮到委屈(雖然真係),用可憐既語氣講出.

「唉好啦好啦,快.」

我伸出了紅透的左手出去,比張sir捉實手掌前端.

但由於害怕,我向上攤開的手掌下意識向下縮了,期望將肉位縮埋,免受劇痛.

「喂個手掌攤開啲,唔好縮埋,等陣打到你大指公啲骨你自己攞苦黎身啊」

「Yes sir ....」
我鼓起勇氣,攤開曬手掌

然後
「扒----------- !」

啊屌 ! ! ! !
仍舊係果種痛楚,但比起頭先果下,感受既痛似乎輕了幾分.

但都係好撚巴 .

我連忙說句 thank you sir 2, 便收回手掌,拼命的揉著肉位,期望壓低那股痛.

「好啦,返去子藍sir到啦」

「Yes sir 」
我慌忙逃走,以免張sir變卦
推啊
打到張sir自己都唔想打咁 係咪有數跑嫁
如果打到/意外流哂血/嚴重咁腫/骨折係咪可以係醫院hea
等埋阿壯同武傑既洗禮,我地便將一張毯攤開,放上頭先講既全部物品係毯中間,然後將四個角綁埋一起,之後就得到一大舊黑色既包袱,斜揹在身上後,活像一個在日本動漫中可見既小偷形象,差在未蒙面而已.

我們揹著自己的贓物,操回了B座,跟住又係一個記憶挑戰.

「聽住啦,入B座都有一套規矩嫁」子藍sir開始教導

「志豪!」

然後志豪行到了開左門既B座門口,同行出去B座一樣,抽起右腳"碰"落地面,然後舉手開始嗌

「good afternoon sir , 請批准我們新人組學童進入B座大門sir ,good afternoon sir thank you sir」

然後係臨行入去門口前,做多次芭蕾舞步,補多句 good afternoon sir

我們回到了B座

「拿,宜家話比你地聽自己訓咩倉,入去擺好你地既包袱,去埋廁所就好出返黎啦,比你地五分鐘 ,recall都去埋,提佢地等陣要帶啲咩出倉,宜家去! !」

擾攘一番後,太陽已開始落山,但這晚遠遠還未結束.

因為晚飯,仲未食.
Live
出快啲
無啦今日

2日後見
無啦今日

2日後見

唔該巴打
無啦今日

2日後見

唔該巴打

Thank Sir , 唔該同學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞