羽絨/風褸/旅行用品討論[20](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
5 Like 9 Dislike
日板north face拉鏢左右掉轉 好難配
就咁反轉件衫咪拉到 不過u記同日版係fit
反而配美版要反轉
U記羽絨應該頂唔到外國冬天
如果買翻件港版/美版要反轉著又好似好on9
你買fleece? 港版d款好樣衰
買日版1995集運都唔係好貴
想買羽絨呀 輕啲
Mountain Hardwear Ghost Whisperer 2?
鬼佬啲評價幾高
呢隻睇相條鏈唔係5號樹脂鏈應該夾唔到?
如果你得件日版咪買返日版隻1996 nuptse
tnf用嗰隻鏈好難配 patagonia montbell都唔係用嗰款鏈
原來一定要夾到?咁就麻煩
你要同一款鏈先可以拉埋一齊架
我仲以為拉唔到啫,著到咪得
如果唔搵返同牌子好難wor
哦 咁著一定著到 我以為你配嘅意思係配落佢個zip up度
邊間集運穩陣?
貴可以樂一番/tenso 用ems 兩三日到
平就bns 除左20年頭搶口罩潮一般都係5-7日到
Beta LT thanks giving 往年會唔會做折
Montbell 有無類似Atom lt 嘅褸㗎?
年年都有, 有無size 係問題.
好似幾正,但無寫有幾多EXCELOFT,UL ~= Atom LT?
睇個weight, 應該

Thermawrap Parka Men's
https://en.montbell.jp/products/goods/disp.php?product_id=1101559

會接近d atom LT. youtube 我用UL 個個因為我搵唔到standard 個隻, UL 只係輕身版. standard 個隻應該同atom lt 近磅d
咁唔啱我,atom lt 連香港我都唔夠頂
skip 住睇.

簡單講, uniqlo 個用途窄d, 普通去街用咁. Northface 個件就outdoor camping 呀個d 都無問題. 另外north face 個件一定防風防水 (好明顯, 件野係goretex 料). uniqlo 個件大雨就肯定唔得架啦咁囉.

最後佢話代替品平d 既就係Montbell 個件.

結論即係無乜點講過野, 就係有買貴, 無買錯.
通常會望住咩網
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞