羽絨/風褸/旅行用品討論[20](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
5 Like 9 Dislike
隻款真係幾好睇
push
vip 有9折
利申買過fleece風褸背囊都係厚面皮R其他vip客幫手
一直以黎行山、露營、攀石、釣魚都係著adidas幾舊水果啲sport jacket
大風啲又唔夠,落雨又濕哂,出多少少汗件jacket又係濕L哂一定要晾起

想真係dum本啲買件shell
睇到montbell件storm cruiser好似唔錯

仲有無其他好推介?
利申 新手 怕熱多過怕凍 唔要中資雀
想dum就唔好Mont-bell la,mammut crater hs jacket la
好呀師兄一陣去overlander 睇下先
Overlander 有無mammut嫁?
行山、露營、攀石、釣魚 其實分幾件買最好
建議 行山,攀石 呢D高發熱量買件 light softshell
e.g. rab Borealis Jacket 300g 可當windbreaker 又有彈性
OR Ferrosi Hooded Jacket 出名既softshell 又平而家好似做緊特價
呢兩件sale 緊都係500 左右
想使下$ pata R1 tech face 不過就重小小
另外加件 light weight rain shell 常放backpack 落大雨同超大風用
OR helium II 比較common 既選擇
Montbell Versalite 都唔差
想使$就買任何paclite
加埋都係千鬆D 左右 想使$買下其他gear
有,但唔知有冇呢款,專門店我見過有
如果貪心小小想一件搞掂哂 有無推介
冇可能,大風大雨同平時户外活動已經唔會一件搞得惦,上面巴打基本上都講晒最有用個幾類

Windbreaker 散熱好但唔防水做運動用
Soft shell 或 insulation 小小冼水同保暖做靜態d 運動或平時用
Gore tex hard shall 防風防水但唔保暖就大風大雨用

睇自己需要d 咩揀
montbell pamafrost down減到17xx好吸引
感覺上唔防水應該透氣d
真係以後都唔會買佢,有mont bell Patagonia, mammut, haglof,大把choice
p記真係好撚難買,除非你飛去美國買減價野送酒店咁
9折都買唔落手啦,太貴,基本上俾租,我見又一城間野係冇人行
唔講價錢
邊度?
可平放 = $300內
overlander,vip岩完左
神褸
不過香港好少著到
我都想買返件防身,但香港真係最凍幾日先得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞