羽絨/風褸/旅行用品討論[20](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
5 Like 9 Dislike
我之前都成日被cut單,搞到我最近買嗰幾件P記都喺香港買算。 好在之前K11 musea有K dollar同coupon送,分開幾次買。
點睇Patagonia Triolet?普通秋冬行山露營出街用
你用邊間先?
Buyandship
所有嘢都正正常常,貴價褸嚟講唔算輕,不過一般用冇乜所謂
其實montbell最暖嗰幾件 (應該係polar down, powder land, permafrost?)夠唔夠rab expedition 8000, p記frozen range暖?如果差唔多 好難唔考慮montbell
如果都爭得遠 想知大概去到呢啲歐美大牌邊件嘅級數?

利申 怕凍到仆街 上年香港著permafrost叫做啱啱好
睇嚟巴打真係好怕凍 印象中上年冬天冇乜邊日係凍
今日喺office著津領冷衫
你會唔會係件衫唔啱size果D,令到件衫無乜作用呀?
香港都咁,落雪地方點算
u記ultra warm底衫 貼住啲皮
件羽絨褸唔鬆唔緊啱啱好
可能midlayer唔夠pro?
我普通冷衫only
係咪要fleece
但有冇拉返緊下面?我之前去大阪著件kappa hoody唔拉同拉係差好遠
zenmarket好冇?
人係英國唔想買Arcteryx想試下本地牌RAB褸,想問下唔急用係唔係等感恩節特價買?
同Arcteryx ATOM AR差唔多暖簡邊款?
係backcountry用buynship買patagonia俾人cancel有冇巴打試過邊間集運係可以
成班反上腦
年尾有幾日大山結哂冰WOR
佢哋以為講多啲就無人會著,事實眼見喺街仲見到唔少人著,仲要係後生仔 天氣開始涼,可以拎定出嚟啦
中資都係其次,重點係個保養
佢唔改善既話,我唔會再買,人地問我都唔推薦
但我唔會鬧買既人,因為佢地要用保養時就知
我絕對recommend 買montbell permafrost light 或permafrost. 最少夠暖又檔到雨

呢度冬天係可以跌below 0 度.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞