羽絨/風褸/旅行用品討論[20](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
5 Like 9 Dislike
我見到好多大陸人著,覺得品牌型像已變。我自己都有儲Arc,仍然會著,但唔會買新。

暫時買Pag比較多。
今日Patagonia門市仲開唔開
宜家要買都剩係買leaf
Mid layer 有冇介紹
我覺得呢啲款好難除,有時出入商場/食飯要除就比較煩
我最想買Veilance系列,其次就係leaf, 不過窮L兩樣都無買過
我買果陣未變中資又點計
其實落雨你都唔會企係度係咁俾雨淋. 因為係凍到pk. 你實會搵地方避.

正常water resist 夠做. 即係permafrost 系列都夠做, 佢係water resist.
LEAF正啊
可惜香港好難入手…
睇IG如日本+韓國啲潮流店喺呢啲時間(9月尾10月份)開始狂Post 啲新LEAF貨上市……正到
其實我想話, 呢度真係突然落大雨的話, 都唔會last 好耐. 你企係度等10分鐘就必定變細雨. 呢度d 雨黎得快亦走得快. 我有一日係睇住佢藍天出太陽, 半粒鐘後烏雲密佈落雨, 再半粒鐘後又出太陽, 咁樣loop 左6次. 係, 3個鐘loop 左6次. 我仲要影低左相d fd 都話癡撚線.

所以呢度d 人見真係大雨, 佢地無帶遮既習慣, 佢地會企埋一邊等一等. 細雨先快步行. 你整件防水褸你真係預你自己諗住照頭淋30min 以上先回到本. 不過你遮得個身黎, 你隻腳都會濕曬, 正常你都係會企埋一邊避一避. Water resist d 褸肯定頂到15分鐘, 跟據呢度d 人既習性我覺得夠做.
想請問canada goose啲衫係咪真係暖?定只係畀人炒起咗嘅時裝?
Veilance 已變垃圾
質素同設計明顯差左

Leaf 即係軍版?
暖係暖, 但重同好大舊
明白,多謝。
請問有無著好介紹?小弟著開Columbia羽絨褸,不過想考慮買件新嘅
montbell/ patagonia都好, 性價比高
真係幾抵wo!多謝介紹
ching你行開山/露營?

我睇埋其他牌子
moose knuckles, moncler, perfect moment, Sam. , parajumpers...
靚係靚,不過都好貴下
你係想要比較fashion?
moncler, mackage我都有著過, 料靚同夠暖, 係貴囉
係吖,不過我真係唔識fashion/襯衫,想慢慢學。

有時睇到價錢又會肉赤
係呀。 Veilance變成點我都係買唔起
你唔要名牌防水褸好平啫, 上網睇下
montbell
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞