羽絨/風褸/旅行用品討論[20](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
5 Like 9 Dislike
其實70D點解又輕過40D
腋下開拉鍊無都可以,咁係咪Gore-tex好d
我覺得輕好緊要,另外gore-Tex應該點都好啲掛
有冇啲類似gamma sl嗰種厚度既風褸推介?
著過上身gamma sl係幾型但幾貴下
因為一件有lining一件冇
前排買左件rab vital windshell
size 岩 亞洲人 同埋而件野又薄又輕又平
長放係 backpack超岩洗

有無ching 有rab borealis jacket
有d興趣,想睇睇ching有咩評價

香港15度著/ 冬天 係香港 行山/camping 岩唔岩洗
如果一般著,得心口袋而冇手袋會唔會冇咁方便?
我有件多年前購入Beta LT Hybrid 外套當年加拿大買特價港幣$1200。現在老化防水條脫落電郵問Arcteryx加拿大叫我搵香港Arcteryx。因為不在香港購買手上只有加拿大單據,香港報價$550只會換脫落的位置其他位置不會處理。維修價錢已是外套半價是否值得維修?
要計埋time cost同今時今日買件全新要幾錢先
宜家市面都好似好少有beta lt hybrid 好似discontinue左 記得以前係香港正價大約$3500咁上下
如果咁嘅話 $550值得比啦 又唔洗浪費
我之前補牛仔褲褲浪都$280 本身條褲都唔洗$300 不過日本買 買唔返咁解
你得閒可以淘啲膠帶自己燙
手工睇你自己
有冇機會試吓r折買新貨呀 Gore tex 料就唔好博自己搞啦
頂到西歐國家冬天既parka 有無推介?
冬天都會落雨既國家 所以就咁羽絨唔work
budget唔係好多
人已在西歐,montbell唔考慮,不過都唔該你
我都係英國住緊, 我只係用暫時既experience 話你聽montbell PERMAFROST DOWN PARKA 或者Arcteryx 既kappa hoody 係夠暖得黎檔倒d 暫時雨.

你可以試下係black friday 搵呢件
https://www.arcteryx.com/gb/en/shop/mens/nuclei-sv-parka

NUCLEI SV PARKA 應該價位同暖度係Kappa hoody 既後繼model.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞