羽絨/風褸/旅行用品討論[20](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
5 Like 9 Dislike
只係產品線定位唔同,他們都是同一家
正野
Archery’s kappa 同等級數的p記係邊款
$1635hkd 買左件veilance conduct anorak,原價要$5200
西裝褸有冇特價
你買嘅𠵱件好靚,但係冬天入室內除出嚟好煩咁
商務雀最正係冇個醜樣logo
Veilance 同LEAF 都只係Arc’teryx 其中一個部門,如果你堅持到唔買Arc’teryx 不如行多步,連Veilance 同LEAF 都唔好買

做左小小research , 之前有巴打提過Tilak,捷克brand ,雖然未買過,不過見日本有唔少鋪有買,軍用line MIG 都應該同LEAF 有得揮,休閑line POUTNIK designer 仲要係Errolson Hugh , 最衰香港冇門市
係我問嘅, 過年前我喺百得新街見到有間潮舖有一,二件賣, 可惜冇我尺冇得試

早幾年係有舖頭有賣,不過已經執咗
我諗我知你講邊間,嗰間變左做網店我都問過佢地,之前evolution jacket 有平,睇spec 應該同alpha Sv 有得揮,不過未試過唔知sizing 如何

想問下有無人喺香港專門店見過依件?
唔識打去門市問?
見你講MIG以為你講Carinthia
真係要買推薦Carinthia, Wt tactical, Otte Gear同某布魯克林小作坊
喺日本買左件np61800 隔左成8日先到 都熱到著唔到
呢款賣貴過哂美版1990/韓版1990/日版np11834真係有佢原因
不過香港著11834就夠哂

今日到著,好滿意!
我都有啲興趣想買,但未買過日版唔知size
日本M=美版1990 S=美版1994XS
但日版版型貼身d 衣長長d 成件野個cutting都好過11834
比貴萬零円都抵比嘅
我都覺得用料同設計都係61800好D
台仔有比較61800/11834/1990
https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=596&t=5970500
M碼身幅58cm chest 88~96cm
應該就等於安踏嘅S差不多
我有fd係日本住試過
11834好薄 內裡著得單薄會塌哂 同size又闊過61800小小 襯得差d就會變左做毒撚衫
同埋我唔鍾意佢心口到成隻袖都係黑色
美版1990 我嫌佢布料太硬 特別係腋下 唔多舒服 而且cutting偏橫 始終係歐美版型
61800真係fit哂 唔會太硬 著上身都好挺 胸同腰都比較修身 手袖位有做三角形比你摺 仲有powder skirt 雖然香港用唔著

TBB鄭衍峰呢件咩衫來
你返去香討問啦
想問咁多位,Patagonia有邊d model係防風防水,岩-10至10度左右著架?
唔該哂
個range會唔會大咗少少
唔緊要,咁如果主力係for 負10度呢?
我見頭post係負10 - 10所以跟左佢
唔該哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞