羽絨/風褸/旅行用品討論[20](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
5 Like 9 Dislike
師兄,你咁詳細介紹Arcteryx嘅分類真係好幫到手 我窮L咩牌子都會試下, Arcteryx 有一兩件外套加保暖底衫,P記就比較多少少,P記underwear都買幾條,mammut得一件外套。 另外會買跑山用品多compressport, hoka 16年已經著,估唔到而家變咗潮牌。

我自己覺得Arcteryx料同款都幾好,唔會因為人哋屌就唔著
Montbell我都有買,真係性價比好高,我好鍾意著佢嘅wreckon tee, 睇落似cotton tee但又係快乾, 好好著。

日版山系牌未買過,因為好貴
另外有買Klattermusen嘅衞衣加tee, 外套想買未睇啱。
有冇巴絲知道買mammut 最抵?
最抵就唔知,我之前喺protrek特價買,都幾平
我由成個櫃都主力arcteryx變咗會買下其他牌子
想問下montbell係咪得3in1有兩件夾
露營想搵件防水防風凍嘅時候先加內膽
但佢個隻羽絨膽我麻麻地
支那brand made in Canada
VS
日牌/美牌made in China

好難揀
想問下其他品牌有冇出類似beta sl hybrid既款? 唔想再買大陸雀但好似得呢件啱心水
雀仲有made in Canada咩?好似冇咗好耐啦
你係中意佢嘅邊一part?用c knit?rab同the north face都有
Biz全部都係
主要係goretex 2層,夠輕,同有腋下拉鏈
Mammut Deltax Masao Light Gore-Tex shell hooded jacket?
我想知有邊間outlet賣羽絨比較平? 除左東薈城
睇緊幾款Patagonia backpack(鍾意個牌子講環保)
想放13inch laptop, 飯盒,一套運動衫+毛巾+一件褸,水樽,遮,加啲垃雜嘢
25L夠唔夠?
唔使太多間隔, 我都係求其塞啲嘢落去
有冇其他介紹?

Arbor Linked Pack 25L
https://www.patagonia.com/product/arbor-linked-pack-25-liters/48550.html?dwvar_48550_color=FGE&cgid=luggage

或者Arbor Lid Pack 28L
https://www.patagonia.com/product/arbor-lid-pack-28-liters/48545-FGE.html?dwvar_48545-FGE_color=FGE&cgid=luggage

Arbor Roll Top Pack 30L
https://www.patagonia.com/product/arbor-roll-top-pack-30-liters/48540-HUMN.html?dwvar_48540-HUMN_color=HUMN&cgid=luggage
想買件 Arc'teryx Kappa Hoody, 不過好似停產左, 有邊款可以代替~
2021仲買kappa hoody, 是但淘一件啦
乜野特暖 假一賠十嗰啲濕尻keywords加哂落去就搵到
3in1個啲都係咁上下 分開買兩件啦
睇下Outdoor Research foray 都算齊你想要嘅feature

腋下個拉鍊好似可以落到底 太熱都可以拉到尾 arcteryx hybird個件行緊個陣條拉鍊唔好拉 要停低舉高手拉
唔係我要
一件gore-tex,70D,486g一件Dry tec,40D,622g
差好遠wor
除非你想要腋下開拉鍊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞