羽絨/風褸/旅行用品討論[20](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
5 Like 9 Dislike
邊件?
我試過落幾次單集運都cut我
好似告左trump好耐, 因為d 環保問題
Patagonia air nano夠唔夠頂香港10度以下?
另外想問Montbell 邊件夠頂香港冬天
air nano 我自己肯定唔會頂到香港10度. 佢係同Atom LT 同級, Atom LT 我頂盡著到15度.

香港冬天Montbell 的話我揀Permafrost Light.
air nano仲要冇防風,真係去到10度應該頂唔住
唔諗諗RAIN DANCER/STORM CRUISER?
主要考慮想四季都著到 同要輕身 出汗唔黐肉
同埋我已經有Charmoz Parka for好大雨好凍嘅時候著
odlo zeroweight dual dry waterproof
thx bro
不過價位唔同
同埋覺得唔夠靚鍾意上面嗰件多啲
出年1月去加拿大,大概-12度,邊隻好,考慮緊 Arcteryx / Canada Goose / North Face / Columbia
話定你聽CG係暖既..不過著左件野1-2個中個膊頭會好撚攰
利申有件.準備買另一個牌子
留意緊另一隻美國brand: SAM NYC,差唔多有80% 鵝毛
頭2 隻都得, 不過應該Arcteryx 嘅輕好多

呢件香港賣緊幾錢?
淨間樓上班人又鬧你嫁喇

不過patagonia d褸都唔係人人著到個Cutting
反而之前呢度有師兄介紹嘅nanga就好正
今年仲出咗好多款羽絨
Nanga專出羽絨嘛, 露營POST好多人買佐佢睡袋
佢出咗2件for -4x度
其餘幾個款都好正
又背心,短袖, 長袖冇領打底一流
TNF嘅jacket有冇咩介紹
喺post見有人買NP61800好似幾正
我得件LEAF alpha jacket同Carinthia嘅TRG JACKET
我買咗NP61800,個款係好靚,但真係重
想請問下大家點睇musto嗰啲sailing jacket?
話說本身有件 mint bell storm cruiser
想買件soft shell/windbreaker
有冇其他牌子既好介紹
睇過patagonia既 houdini 但冇袋好唔方便
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞