羽絨/風褸/旅行用品討論[20](Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
5 Like 9 Dislike
想問下呢兩件邊度有得買(男裝)
同埋幾錢

建議自己上官網睇 啲圖咁舊分分鐘discon左
男裝似係alpha SV / AR
Patagonia nano air正呀
邊度多呢個牌子既外套睇
想去鋪頭試下
佢直接copy 頭po d圖係Fission SV 同beta LT來
啱啊 唔係唔飲喜茶唔食海底撈掛 中資咪中資理撚得佢
最好爆食黃店,好撚難食都照食,唔撚準屌,唔撚準好嬲好嬲
我最後買左permafrost down parka,因為睇左自己衣櫃有其他fleece/薄羽絨,買件暖d for將來真係去再凍既地方都頂得住,o記而家7折抵入!
我都考慮緊買件Montbell Permafrost down parka,但我去日本個個城市最低大約都係0-2度,我都考慮緊需唔需要用到佢。

7折係因為你係會員? 前排睇好似2XXX
係囉,我上網見都係8折
門市買用消費券可以多10%off,不過好似做到尋日
星期六買咗件,埋單17XX,本來諗緊light定唔light,見有折攻頂
Atom LT同nano air同級?
咁想暖D,Patagonia/其他牌子應該係邊隻?
nano再上一級係micro
拎返件BETA AR出黎洗,洗完噴埋DWR,但都見唔返一開頭水珠飛走

用緊一兩年前買嘅grangers care kit,可能放太耐失效
有無DWR噴霧之類推介
今日見打風得閑,拎返啲衫出來清潔下,以前都會係呢啲時候準備定啲厚褸去旅行,舊年已經去唔成,今年又一樣

但今日執下執下先發現,原來已經有10幾件褸,仲要好多功能都重複

不過牌子都由一開始得隻雀,變到有返多少少其他牌子
想問下patagonia正常係咪上網買平過香港門市買
又要等唔知幾時先有
arctery x norvan sl係咪無出? 想買件跑步防風用
呢度盡量唔好提問Arcteryx 面皮薄啲真係會唔開心㗎。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞