一個90後就快中年既感受

712 回覆
1181 Like 25 Dislike
差不多
又唔想為返工而返工 有時真係唔知做乜好
一有無力感就會唔開心
屌 細你一年
一模一樣
因為exchange 23歲先晒銀時grad, 但仲想出國讀個master, 又諗下自己咩年紀就覺得唔知仲應唔應該為沙紙用咁多時間

遲讀書 又去左1年exchange 25歲先grad 覺得自己已經比人落後左好多
因為exchange 23歲先晒銀時grad, 但仲想出國讀個master, 又諗下自己咩年紀就覺得唔知仲應唔應該為沙紙用咁多時間

遲讀書 又去左1年exchange 25歲先grad 覺得自己已經比人落後左好多

比你早幾年做野又追得幾多
屌同樓主同年但遲左幾年grad依家先楂住個fresh grad價做份頹工完全見唔到將來

有個好好嘅女朋友但覺得自己襯佢唔上想佢有個好啲嘅伴但唔捨得放手
唉,20碎仲成碌柒咁
唉,20碎仲成碌柒咁

碎你老味咩
死返出去啦
以為90後搵到20k算係咁

利申:乞食科畢業
同幾個賓妹拍過拖,你問我答
https://lihkg.com/thread/201535/page/1?ref=ios

樓主可以諗諗
感覺政府唔想香港人有下一代
瘋狂輸入祖國人才
93年
打緊份工真係睇唔到未來 完全明白巴打你感受
感覺政府唔想香港人有下一代
瘋狂輸入祖國人才

大陸不斷發展科技
然後叫香港唔好搞
樓主係咪一年兩次旅行 返工不求上進 唔想儲錢

點先叫求上進?

儲錢用黎做d乜?
我又大過你 人工又低你一截

我係咪死左去好過?
同感
啲廢老又話我地唔捱得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞