一個90後就快中年既感受

712 回覆
1181 Like 25 Dislike

沒錯,可以自己一個空間其實係基本,唯獨是喺香港真係奢侈到癲

冇自己獨處時間好易屈到有精神病同諗埋一邊﹐因為根本冇空間抒發情緒

搵份駐支那ge 工玩下囉
單人宿舍間房大過我屋企個廳

有地方 有私人空間 有錢淨 然後就沒有然後

你就會發覺香港有d 地方係幾好

呢個又變成第二個極端﹐果啲工係physically斷六親﹐想有時可獨處唔駛斷六親啩

而且拍強國人做嘢其實都幾嘔血之餘仲要怕人過橋抽板
又係變相人工曬命post

食屎啦

呢個又變成第二個極端﹐果啲工係physically斷六親﹐想有時可獨處唔駛斷六親啩

而且拍強國人做嘢其實都幾嘔血之餘仲要怕人過橋抽板

有d巴打同屋企人關係唔好 好想斷六親

你星期6日咪落番來 有d 一星期上去3-4日都有

拍強國人做野睇你咩行業啦
精英果班真係好勁 好快手 不過佢地唔會甘心打工
佢地要出去創業果陣 幾多錢都留唔住

當然9成都係拍到嘔血果班。。。
Same here
等緊下年轉工
27歲叫就快中年?
咁40歲係咪叫耆英?
你兩老冇病冇痛唔駛射別照顧已經好幸福
要照顧兩老長期病患又冇錢
咁樣先係頭痕
背景同你9成一樣
只係冇女朋友
呢個人工要每年交8000稅?點計出來?
5年過左 想問下師兄近況如何?
估唔到呢個post 仲有人覆
分左手了個post後兩年 都係樓問題搞到咁 都叫做幾勤力做野 由三份工 變兩份再變一份 入息家陣去到3萬幾 夜少少再覆 係街
加油呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞