[世界命題] Fujifilm討論區(24)instax SQUARE

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
各位,有無人用過cctv 鏡? 電影鏡好正
35mm f1.7, 200蚊, 係手動?

你唔係諗係自動啊
35mm 1.4 宜家細鋪3800 (水)

大鋪知唔知幾多
2hand xt1同 xt20點揀好
拍片就唔用咖啦

梗係xt20
先多謝大家既意見,咁換個方向問,因為9月去日本旅行想早d揀到個組合玩熟佢

我係自己買內膽用返自己背囊,試過一機三鏡已經係接受重量既極限 (我真係唔想去旅行仲要練力)

1) 機身無得唔拎不作討論
2) 10-24一定會拎去,上次去台灣已經好鐘意支鏡
3) 35.4由於會去2~3間水族館,怕唔夠光會推爆ISO/快門超慢所以買入既大光圈定焦

咁為補焦段係唔係拎50-230去會比較好?定有無巴絲可以分享一下如果只拎10-24 + 35.4 其實都已經好足夠?

上個月去鹿兒島只係拎咗1024同35f2
90%時間用1024
新手XT10用家,啱啱去完日本返黎
用過朋友條peak design lite好正 (我用緊跟機果條)
搵日都去整返條

各位又用緊咩相機帶呢

A&A相機帶

我依條唔係A&A

巴打呢條係咩brand同喺邊買? AA果條貴到有啲買唔落手

用緊AA忍者帶
你地換機頻率幾高?

所以我儲錢直接攻頂

用緊咩?
你地換機頻率幾高?

所以我儲錢直接攻頂

用緊咩?

Xt2

想入,諗緊咩鏡
新手應該跟kit鏡(18-55)
玩完再睇下自己想影邊方面既野多仲揀
不過最後支kit好有可能最後得到攞字

大鋪知唔知幾多

上禮拜有巴打買左4180好似
你地換機頻率幾高?

所以我儲錢直接攻頂

用緊咩?

Xt2

想入,諗緊咩鏡

巴打有冇去問價body幾錢,都想入

大鋪知唔知幾多

係我
蘇寧 4180
35mm 好用咩 個個都買
想問下x100F用家 用咩袋裝住佢

我買咗依隻
貪佢方便拎出拎入

人地問 x100f 。
先多謝大家既意見,咁換個方向問,因為9月去日本旅行想早d揀到個組合玩熟佢

我係自己買內膽用返自己背囊,試過一機三鏡已經係接受重量既極限 (我真係唔想去旅行仲要練力)

1) 機身無得唔拎不作討論
2) 10-24一定會拎去,上次去台灣已經好鐘意支鏡
3) 35.4由於會去2~3間水族館,怕唔夠光會推爆ISO/快門超慢所以買入既大光圈定焦

咁為補焦段係唔係拎50-230去會比較好?定有無巴絲可以分享一下如果只拎10-24 + 35.4 其實都已經好足夠?

我之前外遊會帶 10-24 35.4 55-200 三枝,三枝之中 55-200 出得最少,而家就除非櫻花紅葉期,唔係既一定唔帶 55-200,甚至而家如果剩係落東京 stay 分分鐘剩帶枝 35.4 算。
35mm 好用咩 個個都買

輕同大光圈
各位,有無人用過cctv 鏡? 電影鏡好正
35mm f1.7, 200蚊, 係手動?

你唔係諗係自動啊

😏sor囉 用過?
用過朋友條peak design lite好正 (我用緊跟機果條)
搵日都去整返條

各位又用緊咩相機帶呢

A&A相機帶

我依條唔係A&A

用緊AA忍者帶

想問個熱靴蓋係邊到買
你地換機頻率幾高?

所以我儲錢直接攻頂

用緊咩?

Xt2

想入,諗緊咩鏡

巴打有冇去問價body幾錢,都想入

未問
搵日都去整返條

各位又用緊咩相機帶呢

A&A相機帶

我依條唔係A&A

用緊AA忍者帶

想問個熱靴蓋係邊到買

原廠?

有原廠買架?x100F?

大鋪知唔知幾多

係我
蘇寧 4180

好貴
未入坑時3500左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞