[世界命題] Fujifilm討論區(24)instax SQUARE

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
XT2 窮毒J新手留名
已有鏡 35.4 50-230
Samyang 12

仲買唔買返18-55Kit鏡好
XT2 窮毒J新手留名
Samyang 12

Trade 支12 換10-24?
想問下有冇巴打用過50230影月亮效果如何

HELIOS44-2
不過唔係好轉得起

完全冇轉咁濟

上網有睇過最旋係唔知距離幾多米係最佳

有幾張有轉,不過放咗上FB廢時放呢到

呢張會唔會好啲

44-2 俄仔鏡因爲QC問題隻隻都唔同架,要自己試出個旋景距

甘樣樣

甘樣樣

知唔知55-200 會唔會差好遠呢

甘樣樣

知唔知55-200 會唔會差好遠呢

唔sure, 但淨睇spec應該唔會差好遠,55-200成像可能會好小小,但少左30mm焦距可能個月亮會再細小小,依張我拉盡230mm ga la,但唔係上年超級月亮果時影
有意留tg傾啦
有意留tg傾啦

有冇得散賣 55200
有意留tg傾啦

有冇得散賣 55200

巴打add tg傾啦
Id: DerekSiu
用咩software 拉光教暗好?

留名求指點
用咩software 拉光教暗好?

Lightroom?

留名求指點

邊支鏡
setting 係?
想問下有支wesley 34mm但係sony e mount
邊到可以改做富士mount?

留名求指點

邊支鏡
setting 係?

1024 provia
有意留tg傾啦

有冇得散賣 55200

巴打add tg傾啦

巴打轉返邊部咩鏡頭打算
有意留tg傾啦

有冇得散賣 55200

巴打add tg傾啦

巴打轉返邊部咩鏡頭打算

D810/D750/DF
想問下有支wesley 34mm但係sony e mount
邊到可以改做富士mount?

淘寶買個adapter啦
支鏡幾舊水.....
其實點解咁多人買Wesley
想放支全新18-55行貨..有冇巴打收
XT2 窮毒J新手留名
Samyang 12

巴打10-24 係咪必入??夠唔夠影星呢?
另外,係咪入埋10-24 就唔洗要18-55 or 其他鏡?
(no budget了)
XT2 窮毒J新手留名
Samyang 12

巴打10-24 係咪必入??夠唔夠影星呢?
另外,係咪入埋10-24 就唔洗要18-55 or 其他鏡?
(no budget了)

發問前有冇追post ?

留名求指點

邊支鏡
setting 係?

1024 provia

Shutter speed and Aperture?
Any post-editing? by Lightroom or other softwares?

d 光位有少少爆
新手想買無反玩下
budget 8-9k
想買xt20
主要影景 唔執相係咪買fuji最好?

留名求指點

邊支鏡
setting 係?

1024 provia

Shutter speed and Aperture?
Any post-editing? by Lightroom or other softwares?

d 光位有少少爆

f.7.1 0.8s快門
執過呀 但都算快既快門都係高光位爆
點先可以避免?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞