[世界命題] Fujifilm討論區(24)instax SQUARE

1001 回覆
16 Like 1 Dislike

留名求指點

邊支鏡
setting 係?

1024 provia

Shutter speed and Aperture?
Any post-editing? by Lightroom or other softwares?

d 光位有少少爆

f.7.1 0.8s快門
執過呀 但都算快既快門都係高光位爆
點先可以避免?

啲燈點樣唔爆 同你影太陽要影到太陽表面一樣 真係要冇咁爆就曝光包圍ps砌hdr
有冇巴打放16-50
己出發旺角出機求問
邊到買xt20 kit 有得分期又唔鬼?
肥花/天腸?
己出發旺角出機求問
肥花/天腸?

我係蘇寧買,好多野送,恆生免息免手續費
己出發旺角出機求問
肥花/天腸?

巴打用緊咩牌子記憶卡?
己出發旺角出機求問
肥花/天腸?

巴打用緊咩牌子記憶卡?

亂入
Sandisk UHS-I
己出發旺角出機求問
肥花/天腸?

巴打用緊咩牌子記憶卡?

亂入
Sandisk Extreme Pro UHS-I
己出發旺角出機求問
肥花/天腸?

巴打用緊咩牌子記憶卡?

亂入

收到 仲樣野想問 點解好少人講X100F咁既?
係咪因該定焦好惡玩?
新手一問 上網睇人用xt20!影人像用1/500秒 什至1/750秒去影 但我之前nikon影只係講緊用1/80左右...想問快門去到咁快黎影係純粹連拍定係有其它效果?

屌你老母
入到黎原來成版都無post
返去影壽包啦含撚貓
己出發旺角出機求問
肥花/天腸?

巴打用緊咩牌子記憶卡?

亂入

係咪因該定焦好惡玩?

玩法唔同
想問下x100f $9080係咪出得手
新手一問 上網睇人用xt20!影人像用1/500秒 什至1/750秒去影 但我之前nikon影只係講緊用1/80左右...想問快門去到咁快黎影係純粹連拍定係有其它效果?

係咪光圈大 太光要快門減返光呀
己出發旺角出機求問
肥花/天腸?

巴打用緊咩牌子記憶卡?

亂入

係咪因該定焦好惡玩?

玩法唔同

出左旺角摸過下x100f就打算轉軚
玩法係snapshot?
己出發旺角出機求問
肥花/天腸?

巴打用緊咩牌子記憶卡?

亂入

係咪因該定焦好惡玩?

玩法唔同

出左旺角摸過下x100f就打算轉軚
玩法係snapshot?

yes
我玩開單反接受唔到
想問大家點過返相去電腦
試過用wifi又search唔到pc
用memory card部電腦又唔知咩料detect唔到
想問大家點過返相去電腦

wifi過相要用app喎
買個USB3.0嘅card reader啦
16.4 同1024 諗緊

影星f4夠唔夠用?
想問大家點過返相去電腦

wifi過相要用app喎
買個USB3.0嘅card reader啦

有down到個pc app試左好多次都search唔到MacBook
可能個card reader真係太舊 唔該曬
係面書谷 見到有人放支二手 56 f1.2 出黎,有興趣唸住買,點知見到張單係數碼地帶,就即刻卻步
係面書谷 見到有人放支二手 56 f1.2 出黎,有興趣唸住買,點知見到張單係數碼地帶,就即刻卻步

唔明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞