[世界命題] Fujifilm討論區(24)instax SQUARE

1001 回覆
16 Like 1 Dislike

X-T10 表示 -20度落雪環境無問題

點解我部xt20上一上神山就收左皮既

因為你部機凍親囉
如果你放背囊而保到暖咪無事
蘇寧八百幾加兩年保養抵唔抵屌
相機一年保好似唔係好夠

fuji好少壞

當買個心安 反正長用

所謂2年保養應該唔包零件 淨係free檢查費
我自己拎去荃灣唔好?

之前有巴打好似答過
2年保養其實好似向蘇0買保險咁
壞左拎去整 可以向蘇0claim返

因為你部機凍親囉
如果你放背囊而保到暖咪無事

我部xt10係芬蘭影極光,零下十幾廿度吹風都無問題
想問下黑色XT2行貨宜家咩價位?

有冇巴打近排問過淨BODY幾錢?
有去HKPRICE睇過 想知實價幾多

大鋪通常加800-1000,但可以免分

唔該巴打

上星期俄羅斯影既

好有電影feel

1650都唔錯吖
遲下去芬蘭 好似都係會-20左右
想問下部x100f 頂唔頂得住
有冇咩方法可以protect到
最近鍾意左玩lightroom 不過都係用iphone相玩

請問新手想買xt10黎練下影同執好無?
同埋應該配咩鏡比較好?
遲下去芬蘭 好似都係會-20左右
想問下部x100f 頂唔頂得住
有冇咩方法可以protect到

之前同朋友係瑞典睇北極光 負廿幾度
朋友部dc仔都頂得住
不過d電去得好快
帶多幾個暖包 暖住手機電話就ok
今日執相先發覺部機sensor有塵 想請問保養期內清潔sensor使唔使錢?
相機一年保好似唔係好夠

fuji好少壞

當買個心安 反正長用

我自己拎去荃灣唔好?

之前有巴打好似答過

咁又幾抵玩wor
相機一年保好似唔係好夠

fuji好少壞

當買個心安 反正長用

我自己拎去荃灣唔好?

之前有巴打好似答過

咁又幾抵玩wor

有無人係富士租過鏡?難唔難借到?
各位巴打你地好,用左xt20 幾個月,搞唔掂個問題

影逆光個陣,個人黑到成舊碳咁,試過用點擊測光 點個人都唔得, 教左 陰暗部色調 -2都唔理想 。

其實有冇hdr 功能,係手機用過覺得幾方便? 我知學攝影唔應該用hdr

仲有部機有咩setting 可以改? 我覺得d相過落手機同電腦睇, 面上陰暗位太黑,但係膚色又太淡

感謝幫忙

影逆光個陣,個人黑到成舊碳咁,試過用點擊測光 點個人都唔得, 教左 陰暗部色調 -2都唔理想 。

其實有冇hdr 功能,係手機用過覺得幾方便? 我知學攝影唔應該用hdr

仲有部機有咩setting 可以改? 我覺得d相過落手機同電腦睇, 面上陰暗位太黑,但係膚色又太淡

感謝幫忙

簡單啲咪dr 400/800

感謝幫忙

唔關機事

人問題
新身想入x-t20
今日已經上過showroom初步掌握部機點用
我主要影景影建築
想問下1855kit鏡定1024好用?

同埋有冇人會淘寶淘塊廣角鏡加落支鏡度
我怕1855唔夠wide

1024 + 35/ 56
新身想入x-t20
今日已經上過showroom初步掌握部機點用
我主要影景影建築
想問下1855kit鏡定1024好用?

同埋有冇人會淘寶淘塊廣角鏡加落支鏡度
我怕1855唔夠wide

影建築其實要移軸
富士冇移軸鏡

感謝幫忙

唔關機事

人問題

但係肉眼睇同樣環境個人冇咁黑同淡架
我知我廢,1 d攝影技巧都冇

感謝幫忙

唔關機事

人問題

有冇開點測光與對焦點連動?

感謝幫忙

唔關機事

人問題

有冇開點測光與對焦點連動?

佢擺明未開呢個settings
好撚心就睇熟說明書先啦

上星期俄羅斯影既

呢個係咩setting
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞