[世界命題] Fujifilm討論區(24)instax SQUARE

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
貧窮學生想問有無巴絲想放X-T10 ??
tg: justinfung
另外想放XM1 brown
Tg: justinfung
xt1 cmos入左塵
求教邊種diy清塵既方法比較好?
完全新手
買支壓縮空氣罐吹?用果凍筆?定用無水酒精+lens paper抹?
xt1 cmos入左塵
完全新手
買支壓縮空氣罐吹?用果凍筆?定用無水酒精+lens paper抹?

屌我都係,今日影景收光圈發現有黑點去緊旅行又無帶野清塵,心急起嚟月眼鏡布輕輕抺左兩下本身黑點無左,但多左其他

http://price.com

有去入面啲鋪睇 唔見有貨

搵左成個禮拜黑色,應該係得銀色有現貨都係9k頭
黑色間間去問都無貨兼無得訂都係留電話,兇宅就有得訂個sales話一個月左右宜家都爭紮緊入唔入銀色算

啱啦 我都係搵緊銀色 巴打見最平係邊間?

銀色上星期肥花8980
宜家就唔肯定了

感激

8980咁貴?

巴打見邊度再平啲?
xt1 cmos入左塵
完全新手

屌我都係,今日影景收光圈發現有黑點去緊旅行又無帶野清塵,心急起嚟月眼鏡布輕輕抺左兩下本身黑點無左,但多左其他

用住大光圈先
有冇人知photosol sensor swab用落xt1度o唔ok架?
$2500
收唔收到部xt10?
xt1 cmos入左塵
完全新手

用住大光圈先
有冇人知photosol sensor swab用落xt1度o唔ok架?

而家要用f4或以上
有無巴打知邊間鋪有x100f嘅mon貼賣?
有無手足或者手足既朋友想收35 1.4 急放
xt1 cmos入左塵
完全新手

用住大光圈先

而家要用f4或以上

原來咁多人都會抹塊sensor咁夠薑
又更新
xt1 cmos入左塵
完全新手

用住大光圈先

而家要用f4或以上

真漢子
你換左鏡仲有黑點就sensor事
唔建議diy 入廠吹啦
有冇23.4 既相毒下,想入支23.4
xt1 cmos入左塵
完全新手

用住大光圈先

而家要用f4或以上

用清潔劑抹其實冇問題
小心啲is ok
xt1 cmos入左塵
完全新手

用住大光圈先

而家要用f4或以上

真漢子
你換左鏡仲有黑點就sensor事
唔建議diy 入廠吹啦

入過一次啦, 要5舊仲要等兩星期,
時間耐至係最大問題, 換鏡機要學下自己清塵(好似係 )
X-Pro2 X-T2 X-T20 有新firmware
http://www.fujifilm.com/support/digital_cameras/software/fw_table.html

Xt2 幾時有得調個mon同evf 色溫

其實仲未set岩setting... 仲玩緊部XT2

其實仲未set岩setting... 仲玩緊部XT2

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞