[世界命題] Fujifilm討論區(24)instax SQUARE

1001 回覆
16 Like 1 Dislike
想放35 1.4 聽日交收

Tg:momojaiii
現有X-T10 + 10-24 + 35.4 + 55-200
平時都係行山先帶相機, 諗緊好唔好將35.4換做X100T, 因為想買部機仔出街用, 因為 X-T10 + 35.4都幾大舊

新手求救
我部 XT20 有d問題
唔知點解我就算點扭 exposure compensation
無論-3去到+3,都係冇反應,影出黎都係一樣
請問係我setting問題定係部機問題?

無set 到preview EV設定?
新手求救
唔知點解我就算點扭 exposure compensation

已經set左 preview EV WB
同埋我按 AE-L 都係冇反應
(已set AE-L 鍵為 鎖定曝光)
新手求救

你M Mode 緊?
新手求救

你M Mode 緊?

自膠

頭先上網睇到原來M mode就唔洗用到
新手求救

你M Mode 緊?

自膠

頭先上網睇到原來M mode就唔洗用到

如果你肯追post
前幾頁正正就有巴打問同一條問題
上咗showroom玩機
即刻中咗x100系列嘅毒
x100f同x100t 之間
f貴啲又無二手
t又平啲 二手都係5千幾
但showroom無得試x100t 唔知會唔會差好遠
35mm 1.4 用過一次想放有無手足要

真係咁差咩

放左xt1 想放埋支鏡
尋日係蘇0 買X-T20 1855 $8700
for reference

同埋我想問,富士啲機個mon 係咪一直以來都太光?我x70 要-3 先同電腦睇既差唔多,X-T20 都係咁

用撚埋d濕鳩入門機
教鳩人白平衡準喂出相啦入門漢!

入你老味,我由S5 已經開始用,用過幾多部富士使唔撚使同你報告呀又
富士AWB 準唔準自己google 啦
你鐘意SONY係你既事,都唔明一味追擊人地有乜謂,你人生係咪無聊到極點先上網做啲咁既野,係咁

同埋我想問,富士啲機個mon 係咪一直以來都太光?我x70 要-3 先同電腦睇既差唔多,X-T20 都係咁

用撚埋d濕鳩入門機

入你老味,我由S5 已經開始用,用過幾多部富士使唔撚使同你報告呀又
你鐘意SONY係你既事,都唔明一味追擊人地有乜謂,你人生係咪無聊到極點先上網做啲咁既野,係咁

入呢個post block含撚貓係常識吧
唔駛同呢啲貓勞氣

用撚埋d濕鳩入門機

入呢個post block含撚貓係常識吧
唔駛同呢啲貓勞氣

我本身都唔想勞氣,但佢由隔離post 追擊到過黎真係著撚左一秒
覆完就算,建議佢有病可以及早就醫
現有X-T10 + 10-24 + 35.4 + 55-200
平時都係行山先帶相機, 諗緊好唔好將35.4換做X100T, 因為想買部機仔出街用, 因為 X-T10 + 35.4都幾大舊

行山set腳影景多唔影人? 如果係都值得換
始終35對焦慢
利申喺X-E1同X-E2用過 近排正式賣咗
Xt20 18-55蘇寧做緊8700 有冇得再平?

去旺角搵多幾間

去旺角搵多幾間

肥花現金好似84XX

又貴返了

真係咁差咩

放左xt1 想放埋支鏡

放幾錢
上咗showroom玩機
即刻中咗x100系列嘅毒
x100f同x100t 之間
f貴啲又無二手
t又平啲 二手都係5千幾
但showroom無得試x100t 唔知會唔會差好遠

用緊x100t
對焦係幾慢 x100f 快好多
同埋x100f 有個joystick set focus point
我覺得方便好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞