chill up dada 咩事?

1001 回覆
12 Like 92 Dislike
我沖涼嗰陣都有諗呢個問題
dada要賣廣告做咩唔直接去chungdada個ac賣
空ac、P牌

我都好唔中意anton最近啲look 化妝太姣太over
但成件事擺明dada問題 平時都成日暗串人 講野又閪
一個unfol都放到咁大黎講
咁又唔關幾多歲事 唔鐘意就唔鐘意架啦
有時友情D野無得咩三口六面講清楚 ..
我自己都有試過.. 有一班朋友..唔鐘意其中一個.. 咪Unfollow佢.. 佢係GROUP講野咪唔出聲.. 有時GATHERING逼於無奈見到 咪HI BYE
佢屋企有時會搞PARTY咪唔去去
唔需要做到特別肉酸..又唔需要特別難為自己咁

一係你就連根拔起唔再同個一個GROUP 既人玩.. 就好似DADA今次咁
如果連佢地都走 就用事實同行動證明其實係公司有問題 如果佢地新人都相處得好好就可能公司其實係冇問題
已經一早辭職啦喎 讓晒dada啦
悶左咁耐終於有番條咁有趣既花生片
單野咁搞隨時少幾個廣告
傷埋員工士氣
Tim Anthony唔知仲會做幾耐
成日暗串佢不過佢間中對其他人講野都有骨

其實拍片啫 洗唔洗去到咁
有睇片就知咩事啦
想聽埋dada個面
其實就咁老闆出返個同讀返個聲明就可以了事 唔明點解又要4個人一齊坐係度 果3個人個身份究竟係公司其下KOL定係管理層 咁多個人坐哂係度比人個感覺就好似公審人之後用佢地4個人既支持者去攻擊DADA 個手法真係有啲差
我覺得anton真性情喎有咩就直講
係CHILL UP又係比人蝦 ,都係吞聲忍氣.
其實老細冇大家所講偏心自己女朋友
Anton比DADA串 老細都冇出過聲...
Anton亦因為想上司下屬關係 同 情侶關係可以平衡 都quit 咗Chill Up 幕前.
其實咁多個成員企埋老細嗰邊出嚟bully dada, 但係佢段片最尾卡通個段真係講得幾過分,仲要係佢哋話dada bully anton cheung, 都幾諷刺。 睇得出tim同Anthony比人夾出嚟格硬講,應該真係兩個情侶 攪成咁 老實講,成段片係咁屌dada 你話自己冇偏幫私心自己條女都冇人信啦 講到dada unfollow你地就係bully, 係咪戇撚鳩嚟咗即唔鍾意舊同事都唔可以unfollow? Dada講到明係因唔鍾意anton&cheung 而走 咁唔通成世都仲要follow住你地?unfollow都可以攞出嚟講到係bully, 咁你依段片(尤其係最後個段)係咩級數嘅bully? 公道講句 做得好難睇好核突 老觀眾表示幾失望 無咗dada個氣氛都未必返到去以前 新人都未必夾到 YouTube channel多數加入新成員都係失敗收場因為觀眾睇開
講到尾咪又係嬲dada unfollow ig
辭職 大家唔岩key咪unfollow 駛擇日
又唔見dada unfollow埋anthony
人地2日前都係仲fd底 ig有合照
忍唔住度氣 兩公婆就帶埋伙計開爐圍插
邊條有 想睇
同中學一樣

有啲女仔性格好夠大方 同男仔玩得埋就被其他女仔鬧八婆
只能夠講chill up處理呢件放得太多個人情緒,外人一睇已經知偏哂一邊
Among us 條片睇到想打柒佢 又嘈又串住曬
佢可能會反擊
唔係同事&同事,係同老細呀
香港人玩唔起 冇辦法
成班人拍條片係咁攻擊一個離開左嘅員工
你咪認為全部係dada錯囉
呢條本身已經係錯誤
一隻手拍唔響,見到呢啲公司將責任推哂比一個離職嘅人,真係真心賤
仲要一個老細 一個老細女朋友 兩個員工
唔覺

由以前都覺得dada成日針住anton 成日暗串佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞