chill up dada 咩事?

1001 回覆
12 Like 92 Dislike
屌那星
討論區真係睇少d
分唔到邊d係真ac定 開小號做打手
分唔到真心定假膠
分唔到認真分析定唔用腦鳩up帶風向
網絡輿論真係恐怖
一齊打工就一定要follow同事?
離職就唔可以揀人follow?
根本戇鳩logic黎
咁又奇怪咗d wo
某程度上如果dada真係辦事不力 咁佢嘅個人ig都唔會有廣告la
除非係廣告商自己直接搵dada賣廣告而無經chill up?
好悶
辭職unfollow人都唔俾咁專制

其實始作俑者係阿翔
搞start up搞到一pat屎
又同下屬拍拖
講嘢最悶係佢,唱歌跳舞又唔掂
成本問題

佢地一個channel咁多員工 養成十條友咁濟
大J一個人點同
唔評論邊個啱邊個錯,但呢件事嘅處理手法有兩個問題:

1. 刻意build up chill up acct 嘅comment同dada 嘅關係
做人留一線,日後好相見講到啲嘢太盡唔係幾好有啲猜測唔需要向觀眾交代

2. anton 坐喺度頭𢱕𢱕
本身會expect 當時人自己澄清,但anton 就咁坐喺到好似想營造「比欺凌者」嘅形象 ,影響觀感

利申:睇開 無話特別鍾意邊個成員
波仔依家都無事啦個細佬仲食埋家姐啊哥條水,我仲好記得細佬個陣話啲觀眾係barking dogs
老老柒柒 我係廣告商都唔會搵chill up
成個post都充斥住p牌Dada打手
雙方都有錯,一隻手掌拍唔響
只係淨上鏡 唔再做幕後姐
但係拍上鏡片都應該少啲機會見面啦
起碼唔使好似以前喺Office日日見
覺得已經讓左步
12月頭 未辭就unfollow咗啦
咪係
因為唔中意而unfollow就係欺凌真係好on9
冇野揾野講
我有sub開chill up依家因為d片太垃圾unsub左係咪又係欺凌?
我係dada加入/轉名chill up之後就唔睇
悶同尷
Anton帶住個師妹Cheryl 都唔跟埋玩
有料就爆啦 大字岩晒咩
我諗一開波已經係KOL
因為佢地話anton接job公司收晒
咁公司想dada接job就dada收100%
但係係諗唔明點解要專登開公司ac姐
咁又無話過係欺凌
純粹好難睇啫咁樣做
發現撐dada 永遠都係個幾個p牌
又搵打手
快啲收皮啦傻閪dada
但係dada打手係人地ig爆離職原因先。作為老細係有責任保住自己公司形象先。段片前半段出黎解釋合理 係後半段on9左d
唔鍾意你都唔可以unfollow咁on9?
每個channel 應該要識點處理公眾意見
如果只係連登幾句說話就搞得死個channel
不如唔好做啦
Channel用紙做咩
唔做幕後
只挨義氣上鏡拍片
喂 我撐dada架
傻閪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞