chill up dada 咩事?

1001 回覆
12 Like 92 Dislike
做開pr果個都走左
執柒左佢啦屌
試過私底下想解決又唔覆人 話想淡化
中間講到ANTON點樣OT點樣付出
講到DADA冇付出咁
同埋做media邊有話o唔ot
俾人感覺你都係偏心條女嫁啦
Cut左後面仲柒過del片
其實Dada唔鐘意翔同Anton有咩問題?唔比人唔鐘意?
笑 潑出去嘅水係收唔番
Cut咗片就代表佢地都覺自己抺黑咗dada
希望佢地快啲請番個pr 如果唔係食係收得皮
嗯 雖然請番我都唔會再睇 最憎人bully人
*如果唔係真係收得皮
好心就學下肥仔點處理陳麗柔單嘢
早日收皮啦
成個channel得dada講野係掂有文有路
其他人野都唔係幾識點講
而家得番你地4個即刻柒哂
咁大個人少少人情世故都唔識
全部都係p牌dada打手
覺得柒就del 左佢 出個post扮死狗話自己未夠成熟處理啦
見YouTube 留言全部人鬧佢就edit 條片 死唔斷氣咁公審人 個個都知佢地幾on9
會唔會係 平時翔交低嘢比dada follow, 無anton份
有時dada做好咗比翔睇 anton好似老板娘身份咁過去俾埋意見 話應該點點點做 翔又接納 講真作為一個打工仔 俾老板過目嘅嘢有埋同自己同title嘅人指指點點係好不爽

純粹推測
咩chill up有咁紅咩
我之前推極都係得兩頁
而家突然間多咗十幾頁
啱啊 不嬲chillup d subscribers都係dada打手
Dada就係用呀翔啲糧養起咁多打手
而家molamola
Anton同以前男朋友個youtube major in travelling高質好多
因為睇major in travelling而知道anton
佢以前ig啲相都影得好靚
依家成日拍果啲一日男友其實唔好睇
依個channel最好笑係
全部成員都係冇特別出眾才能,特別係唱歌,但佢地好意思搞歌唱比賽仲自己做埋評判,連tim係造星既畫面都冇埋,到底佢地那來的自信教人唱歌
如果唔係黃到金我真係一早unsub左佢
但dada手段高明好多
Chill up唔夠dada鬥

講真呢件事絕對係50 50錯
Chill up錯在經驗不足,kol合約冇統一(Anton,Tim,Antony三個都冇公司ac,dada唔提就唔提出改),冇死都捉住dada一齊拍一小段表示點解離職嘅片(chirstmas party嗰一日交代下咪好)出咗條公關災難嘅辭職片(加咗太多主觀個人猜測)
Dada話要化淡件事,但離職後私自登入公司ac出post,事後拒絕與chill up成員溝通回應此事
係咪可以形容成為綿裏藏針

我建議chill up真係死都唔好再回應呢件事
嗱嗱臨出多幾條片(最好唔都係新成員)
真係等件事丟淡先算
我都係建議你哋請返個PR
真係冇諗過條片演變成香港KOL界公關災難既成員離開該如何交代嘅反面教材
單憑呢件事睇得出chill up成班都係
小學雞岩岩幼稚園畢業 心智未成熟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞