HomePod / HomePod mini 集中討論 (3) 勿忘.#Save12

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
我一直都update唔到去14.3 點搞
你對 HomePod 膠紙都未摵
剛apple store app買左兩隻HomePod mini要1月30先到
想問點解我喺冇插插頭嘅情況都聽到佢有聲出?
我琴日去apple 拎完就去左朋友度順做開左箱試下
之後就拎走左出街 無啦啦喺餐廳聽到佢 有啲系統聲

係咩料的正常?
今日訂要二月頭

想問而家買大版會否不智,話哂出左兩年,唔知apple 會唔會來緊出新大版
冇u1 chip唔好買
U1 有咩用?
可以去yt到睇下ios14.4配合u1 chip HomePod mini 嗰啲
會型啲不過唔算好實用
有好過冇
又好似幾正
但係我用緊HomePod同一個Wi-Fi,用手機放上頂都可以handover
認真想問係咪只可以播apple music既歌

我開Netflix同YouTube都播唔到聲,都係手機發聲
要用airplay
巴打想問多少少

想問吓咩係AirPlay?同埋應該點用先整到㗎 ?
姐係用手機睇就播唔到聲?我屋企本身無電視,得Macbook

㩒not playing 右上個粒野 會見到homepod 㩒落去就得

講多句 macbook 冇得連stereo homepods
得咗每次咁㩒都幾煩

謝巴打
唔知可唔可以用siri 連到 未試過
Homepod 有冇得問ETA
u1而家係香港作用不大
想要靚聲咪HomePod
平咪mini
到時u1 嘅功能popular再換都唔遲
我試咗 喂Siri 幫我用HomePod播放

之後佢播返Apple Music啲歌
正常HomePod ge siri未支援spotify
用homepod取代sound bar比macbook用係咪不智
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞