HomePod / HomePod mini 集中討論 (3) 勿忘.#Save12

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
想問點樣short cut播903
Set左short cut

但叫siri播佢淨係識homepod播外國電台
因為Apple music本身有903呢個台(外國),所以應該加字係播903前面,例如播”商台”,”叱咤”903等。
我改完
佢話要我係手機個人化要求到set
但冇野比我set
邊到做錯
早幾日試左 apple music連homepod
的確顯示係無損 但木耳
幾方便 我都係前日開始試用 佢送3個月
去家居app>長按HomePod> 右下角 設定> Siri個欄會有個人化要求,將Off轉開啟
不過我無開啟個人化都改到shortcut ,照計改名唔會影響個人化要求,你試吓如果你開啟完都係話你未開啟個人化要求,建議重新連接一次homepod 。
唔該我想問吓,如果用mac mini插住3.5mm駁住喇叭再pair一對HomePod mini,咁樣係所有喇叭都有聲,定會有其中一邊override咗?
有功能相同就唔需要買啦
將播903 改名做903

直接 喂siri 903

就應該work
你屋企多homekit 野既話 只要唔用佢黎做主要speaker我覺得唔叫唔值 細細聲喂siri
唔洗下下大聲喂去要電話/ipad 聽到你command
我就係全屋都智能燈同冷氣
不過買隻MINI又好似好無謂
房 廚房 廁所 總用得著
想問下SAMSUNG電視 有airplay2, 可唔可以買個黎當喇叭?
MINI SIRI個有效距離遠唔遠?
我放房係咪得一間房用到?
有冇 gan charge 好介紹,唔想一對HomePod mini 用兩個火牛,謝謝
初初都係得一對擺廳,成日同電話搶答。宜家兩間房和廳都有後,反應快好多,建議如多智能家電真係唔好厭多,度度有爽好多。
想問下以家仲有邊度可以買HomePod
冇啦,旋轉拍賣都要炒,等出新款啦
HomePod lossless
放房喺廳要大聲叫
放廳既話 喺房 廚房都係大聲過正常講野聲量少少已經ok
想問吓homepod mini 更新完15.1 點解都冇得開無損嘅

點解我更新唔到
要apple music
我都試過 要分開一隻隻咁更新
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞