HomePod / HomePod mini 集中討論 (3) 勿忘.#Save12

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
有冇人iphone airplay唔到個homepod mini
但部ipad得??
iphone ver 最新未?
我就係講緊stereo
14.3已經
今日銅鑼灣有現貨入咗手
想問平時點樣熄機
喂Siri熄機咁?
冇熄機呢樣嘢 暫停就得
一係抆插蘇
delay 4秒
唔使諗
認真問 有冇人係用唔到handoff個功能
無論係HomePod同mini都唔得
JJ 插沙求指導

我唔記得邊度睇過話Home pod 可以interlock 個security system, 配埋唔記得係咪飛利蒲燈(hue?), 有人入侵可以變晒閃紅燈

我真係搵左好耐都搵唔到類似既網頁有教點玩同要買咩配件

同埋mini 都可以做到? 謝謝
我想知點出到
想問一個homepod係咪剩係得一部電話用
我有2部電話但得一部個家居match到 另一部係完全冇反應
HomePod 同mini 係噒組唔到stereo ?
只可以一齊發聲?
HomePod 唔知幾時開始廢9左
點解mac用唔到stereo homepod

要特登用ipad駁mon
Home pod mini 而家store 全部有貨
得apple music可以用到stereo, 又或者夾硬set bypass mac 個bluetooth https://www.google.com/amp/s/www.macrumors.com/2020/11/18/mac-system-audio-stereo-paired-homepods/amp/
頂買左2個黑色 IFC扲成功落單,
跟住又想轉黑加白,見佢可以cancel ,
咁cancel左選一黑一白再落就失敗.
換個ID同信用卡 先可以
Sensor...
例如你有開門sensor or ip cam ,識認樣,發現有唔相關嘅人入屋,set 好條件,場景咪做到...
抽獎中左部mini
買多個組stereo個效果係1+1=2? >2? <2?
有無兩部用家分享下
>3<
2部mini先係完全體 但都係贏唔過HomePod
我買完返黎都諗緊留一對mini定一個HomePod
十幾年冇見過呢個icon , 對上一次應該係msn 時代
我屋企細,兩條友住。homepod 真係用唔著,但買兩粒橙放電視櫃襯返部電視係一流
屋企有養貓, 我諗緊sensor 應該無用, 但ip cam 我睇好似一定要配icloud ? 同埋請問有邊個cam 有face id?謝謝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞