HomePod / HomePod mini 集中討論 (3) 勿忘.#Save12

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
首先你要有apple music,否則一定要用apple device airplay去homepod。
我琴日番工帶番鋪頭播歌都遇到同樣情況
我同事個lock screen 會見到我播咩歌同可以㩒暫停
咁即係個os有問題
仲以為add咗family先會,咁睇嚟係同一個netwotk之下都已經會
應該係關呢度 setting 事 ?

set 需要密碼應該會好啲 ?
我係用Apple music呀
咁用Siri咪得咯,或者用AirPlay 2去control
你講緊上面lock screen畫面問題?
應該就唔關呢個位事,呢度應該係指緊你屋企有support homekit嘅speaker/tv
呢個喺邊度睇較左都冇壞
有冇人用過Apple TV+ HomePod嗰個eARC功能之後仍然可以用電視遙控教到大細聲?
依家下下都要叫Siri幫我校大聲啲好麻煩
sony電視得,但係個反應慢少少
我係用緊Samsung,唔知係咪因為冇HomeKit所以唔得
弱弱一問,原本果個電視機遙控器係咪可以set到去調較homepod mini 既音量?
我而家可以set 到個電視機遙控remote 到apple tv, 但淨係冇得set音量調較…
謝謝!
P.s. 電視機冇airplay, 而家用apple tv 4k 駁homepod mini , 個apple tv remote 可以調較到駁左喺電視機條soundbar.
我都有依個問題…用緊samsung 機,個samsung remote set 極都較唔到homepod mini 音量
自動連線果個有冇解決方法
我係用完eARC之後連apple tv 個remote都較唔到
用緊Samsung 電視 可以用電視remote控制eARC大細聲,而Samsung remote都可以控制apple tv,只是用唔到個轉圈,但可以上下左右移動。
Subscribe咗 $28 Apple Music voice plan, 但 HomePod mini都係話在Apple Music資料庫內找唔到我想要找的歌
homepod未update做15.2?
今晚返去再 check吓,但應該 updated咗
喺街就咁入homekit其實都睇到
播到歌了
返屋企睇返,apple tv第一次接駁Samsung 電視時會問你係咩devices,有機頂盒、ott、遊戲機、pc等比你揀,你就揀家庭影院,然後會問你咩牌子,唔好揀佢設定嗰堆牌子,自己係search bar打apple ,然後就會顯示返apple牌,揀完就會有Apple tv icon出嚟,跟住佢會幫你自動設定埋遙控,最後move 返Apple tv icon去首頁即電視底果炸app就可以。
想問香港而家冇藍色現貨買?
前日落Order,
要等到1月中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞