HomePod / HomePod mini 集中討論 (3) 勿忘.#Save12

1001 回覆
16 Like 5 Dislike
正常睇戲點都係216架啦 你想試都得
Appletv有得試用架ma
你嗰部係咪smart tv?
要買Apple tv個機先用到homepod睇戲架,你番去了解下先
哦你講緊機 我一直以為你講app
但其實你買216之前唔知佢有咩優勢?
216睇戲點都好過homepod架啵
不過你連轉mode都唔識⋯你買完番黎識唔識調整?
買S216個時,HomePod 都未support Atmos
216已經行緊dtx
有冇咁必要一定行atmos?
唔係唔識轉mode, 我以為你講轉咩mode咁深入去tune. 原來係㩒個制Music/Movie個D
依個價位重可以點深入化 入門級咋
其實聽歌係music之外 平時睇野長開dtx就得
你想立體啲佢可以外加十仔
咁HomePod 就現成有係度, 咪想試下玩囉。 一定要有A唔試得B架咩?
咁你咪試下玩 我有q90r嘅 重有兩隻homepod
如果你想拎幾千銀去試 去啦~
我可以答你 homepod出黎嘅atmos我最多比5分
Q90r 我比8-9

兩個都係行你講嗰個atmos作比較
重未計樓上有巴打提過音場效果
Homepod其實好窄 你唔好預佢真係有咁好環繞效果
佢極極極都係比你feel到正前方+左右方

重有你自己都識講 駁apple tv 聽下歌 係咁多
Ps5?tv box?自己諗下化唔化算
我都話我有兩個大HomePod, 係問緊另一位師兄值唔值得買部Apple Tv姐
我無話你無 所以我一直拎緊兩粒做單位 睇多次我打咩

不過喺我角度 睇戲黎講就唔值 就算依到homepod post都要咁講
Hardware上面講曬有咩比較
Apple tv唔知你睇咩多 我當你買番黎睇戲多
未計套套都要比錢 自家節目真係唔多岩睇
之前有買過 後尾自己都放左 有console直頭播碟算
不過兩粒慳位真係正嘅
同埋生態方面配合度真係好好 睇netflix同youtube都正
抽到ps5未
就算買Apple TV我都係只睇Netflix
我之前都係一對homepod 放廳睇戲
都係麻麻地,比起老豆d音響

之後轉咗放係房都煲劇聽歌
當佢電腦喇叭的確唔錯,個size真係慳位,係一間房既空間用一對homepod又唔會因為空間太大搞到d聲好散
聽歌真係好正 我都係擺房多
睇戲 真係算啦 夾埋個價位已經唔平
出黎效果又唔係真係好atmos嘅感覺
不過有個識玩音響嘅老豆真係好正
原先諗住買kef,貪佢喇叭有airplay, 不過個size有d大就放棄咗

老豆d音響要佢在場先用得,驚死我整爛
HomePod as default Mac speaker!

點做到
今晚返去UP
同一個生態既基本功能變到皇恩浩盪咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞